Tisztújító küldöttgyűlést tartott a ZVKIK

2024.10.08. 10:00

Egyensúlyban működni: újabb négy évre kaptak bizalmat

Újabb négy évre választotta meg tisztségviselőit hétfőn a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az AVL-ZalaZONE Járműipar Tesztpályán tartott rendezvényen 40 küldöttből 34 jelent meg és tette le voksát a 2024-2028 közötti ciklust irányító grémium mellett. A küldöttek egyhangúan Kovács Dezsőt választották meg a kamara elnökének. A küldöttgyűlésen köszöntek el az egykori elnökségi tagoktól is, illetve gratuláltak a WorldSkills 2024 Lyon versenyen részt vett zalai diákoknak és felkészítőiknek.

Mozsár Eszter

Felvételünkön Kovács Dezső és a hat leköszönő elnökségi tagból Kozma Tibor és Kiss Ferenc. Fotó: Pezzetta Umberto

A kamara választási folyamata már májusban kezdődött, tájékoztatta lapunkat az újraválasztott elnök, Kovács Dezső. 

A kamarai tisztújító küldöttgyűlés után a generációváltásról beszélgettek. Felvételünkön: Cajnkó Lajos, Cajnkó Alfréd, id. Cajnkó Alfréd, Kovács Tamás, Szmodics Ádám és Szmodics Zoltán. Fotó: Pezzetta Umberto

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy egyensúly és közmegegyezés jellemző a kamara működésére. Továbbra is azokat a témákat, kérdéseket tartjuk szem előtt, amit az előző ciklusokban is. Ezeket természetesen kiegészítjük a magunk elé kitűzött célokkal – felelte a kamarai elnök.

A választás kétlépcsős volt. Elsőként a négy tagozat - ipari, kereskedelmi, szolgáltatói és kézműipari - választási névjegyzékbe felvett gazdálkodó szervezetek választották meg a kamarai küldötteket szeptember elején. A térségi elnökségi szervezetek választása szeptember 9–12. között zajlott.

A tesztpályán tartották a tisztújító küldöttgyűlést

A hétfői tisztújító küldöttgyűlésen általános alelnöknek továbbra is Molnár Ágotát választották, mellette Tornyos Péter, Óvári László, Németh Pál Levente és Farkas Szabolcs lett a régi-új alelnök. 

Az elnökségi tagságban történt némi változás, Düh Sándor mellé újként érkezett Kovács György, Zuggó József és Nagy András. Az Ellenőrző Bizottságban Varga Csaba (elnök), Bangó László, Havasi Zoltán Sándor, az Etikai Bizottságban pedig Horváth Gyula János elnökletével Kocsi Attila és Rákosa Ferencné kapott helyet. 

A rendezvényen elköszöntek azoktól az elnökségi tagoktól, akik a jövőben már nem vesznek részt ebben a munkában. Részükre okleveleket és ajándéktárgyakat nyújtottak át. 

Generációváltás a vállalkozásokban, fő a bizalom

A tisztújítást követően oldott hangulatú pódiumbeszélgetésre invitálták a résztvevőket Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. igazgatóságának elnöke moderálásával. A téma a családi vállalkozások generációváltása volt. A porondon a Cajnkó Gázszervíz Kft. képviseletében idősebb Cajnkó Alfréd és fiai, valamint a Szmodics és Társa Bt. részéről Szmodics Zoltán ügyvezető tulajdonos és fia, Ádám osztotta meg gondolatait. Tanulságként elhangzott, bizalom nélkül nem lehet átadni a stafétabotot, s a családi kötelékben tovább működtetett cég értéke és az érzelmi kapocs felbecsülhetetlen. 

A ZVKIK megválasztott képviselői továbbra is a válallkozások és tagságuk érdekképviseletét, tájékoztatását tartják szem előtt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában