A világméretű békeszándékhoz keszthelyi diákok is csatlakoztak

2 órája

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az ACN nemzetközi katolikus lelkipásztori segélyszervezet felhívására idén is fiatalok fohászkodtak a békéért. Az Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért címet viselő kezdeményezéshez csatlakozott a keszthelyi Ranolder-iskola, s a „szomszédból”, a Premontrei Szakgimnáziumból is érkeztek diákok a Fő téri templomba.

Péter B. Árpád

Földi István: Fontos, hogy a szívünkben béke és szeretet legyen, ezért fordulunk égi édesanyánkhoz, kérve az ő segítségét

Fotó: Halász Gábor

Az ACN e világméretű mozgalommal a fátimai Szűzanya szavaira emlékeztet, amelyek szerint a szentolvasó őszinte gyermeki és bizalommal teli imádsága megváltoztathatja a világot, legyőzheti a gonoszt és békét hozhat. Most is ez volt a cél, így pénteken megteltek a templomok, hogy: egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért. A szándék évek óta teljesül, s nem volt az másként idén sem. 

egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
Gyuk Balázs György: Minden közös ima óriási erőt jelent
Fotó: Halász Gábor

Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

A keszthelyi imaalkalom kezdetén Földi István címzetes esperes elmondta, „kérjük a Szűzanya égi pártfogását, imádkozunk a békéért, mert a háborúskodás, az ellenségeskedés csak rosszat hozhat”. 

– Fontos, hogy a szívünkben béke és szeretet legyen, ezért fordulunk égi édesanyánkhoz, kérve az ő segítségét: járjon közben Szent Fiánál értünk, a világért és azért, hogy béke legyen az emberek között – fogalmazott a Fő téri templom plébánosa. 

egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
Fegyverek a templomban. A melléjük szórt virágok az imákat jelképezik
Fotó: Halász Gábor

Fegyverek a templomban 

Gyuk Balázs György, a Ranolder-iskola s óvoda főigazgatója erre az alkalomra hatástalanított fegyvert – puskát, pisztolyt –, s egy felrobbant bomba repeszdarabját hozta el a templomba, ezzel is szemléltetve: ezek a pusztító eszközök milyen veszélyt jelentenek az emberekre. A melléjük szórt virágszirmok pedig „a mi imáinkat jelképezik”, tette hozzá. 

egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért. Idén is csatlakozott a Ranolder-iskola
Fotó: Halász Gábor

– Jézus azt mondta, „ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük”. Minden közös ima óriási erőt jelent, a mottó pedig Szent Pio atyától származik, aki így fogalmazott: amikor egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, a világ megváltozik. Sajnos, sok háború dúl ma is, például Ukrajnában, a Közel-Keleten, Afrikában, így e kezdeményezés nagyon aktuális. A résztvevők száma egyébként évek óta meghaladja az egymilliót – szögezte le Gyuk Balázs György.

egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért
A keszthelyi diákok együtt imádkozták a rózsafüzért
Fotó: Péter B. Árpád

Kérések, könyörgések

A Ranolder osztályai kéréseket, könyörgéseket is megfogalmaztak erre az alkalomra. Ezeket az ambónál állva olvasták fel a „szóvivők”. Álljon itt kettő az őszinte, hitbéli fohászok közül:

„Uram Jézus Krisztus, te vagy mindannyiunk megváltója, áraszd el gyógyító szereteteddel és erőddel a világ összes gyermekét. Add, hogy a beteg gyermekek gyógyuljanak, az éhesek kapjanak elegendő táplálékot, a gyengék erősödjenek. Add meg a Föld összes gyermekének a békét.”

„Add Uram, hogy az emberek között ne legyen háború, a háborúskodást felváltsa a béke és a szeretet harmóniája.”

A rózsafüzér hónapja

  • a kampány ötlete 2005-ben született Venezuela fővárosában, Caracasban 
  • miközben több gyermek imádkozta a rózsafüzért egy kegyhelyen, a jelenlévő nők közül néhányan mélyen megtapasztalták Szűz Mária jelenlétét
  • azért e napon rendezik az imamissziót, mert október a rózsafüzér hónapja, e dátum pedig Szent Lukács evangélista ünnepe

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában