Jó kedélyű, tiszta szívű, igazi közösségi ember volt

2 órája

Elhunyt Zalaháshágy korábbi polgármestere

Életének 78. esztendejében elhunyt dr. Salamon Tibor, Zalaháshágy község korábbi polgármestere. A hírt a település jelenlegi önkormányzati vezetője, dr. Sinkó Ildikó jelentette be péntek reggel.

Gyuricza Ferenc

Az állatorvosként dolgozó, Zalaháshágyon és a környező településeken is köztiszteletnek örvendő dr. Salamon Tibort először 1994-ben választották meg az északnyugat-zalai község polgármesterévé, majd két további cikluson keresztül meg tudta tartani mandátumát. Az elhunyt községvezető regnálása alatt számos fejlesztés történt a településen. 

Zalaháshágy most elhunyt korábbi polgármestere, dr. Salamon Tibor 
Fotó: Archív

Az elhunyt polgármester érdemei

A 2019 és 2024 közötti ciklus polgármestere, Horváth Gyula visszaemlékezése szerint a dr. Salamon Tibor vezette önkormányzati képviselő-testület építtette ki többek közt a vezetékes földgázt, amit dr. Boros Imre, az első Orbán-kormány PHARE-program koordinációért felelős minisztere adott át a község lakóinak. A község egyik büszkesége, a Sibrik-kápolna felújításának első üteme ugyancsak a dr. Salamon Tibor nevével fémjelzett időszakban történt, illetve az általa vezetett képviselő-testület fejezte be a község ravatalozójának felújítását is, amit még elődje, Bicsák Lajos indított el. Dr. Salamon Tibor volt az, aki az egykori termelőszövetkezeti iroda értékesítésével megteremtette a sportöltöző építésének pénzügyi fedezetét, s a kábeltelevíziós hálózat fejlesztésében is fontos szerepet játszott. Tervezte a szennycsatorna kiépíttetését is, ám azt a többször is benyújtott pályázat ellenére a mai napig nem tudta megvalósítani az önkormányzat. Zalaháshágy nemzetközi kapcsolatrendszerét szintén dr. Salamon Tibor kezdte kialakítani, először az osztrák Safen település, majd a németországi Stahlhofen am Wiesensee lett a partnerük.

Aktív közéleti személy

Dr. Salamon Tibor a 2006-os önkormányzati választások során alulmaradt egyik kihívójával, Büki Józseffel szemben. Ennek ellenére továbbra is aktív közéleti személy maradt, aki többek közt a helyi és környékbeli civil szervezetek támogatójaként is igyekezett elősegíteni szűkebb pátriája boldogulását. A helyiek szerint jó kedélyű, tiszta szívű, igazi közösségi ember volt, akire mindig lehetett számítani. Állatorvosként ugyancsak rengeteget dolgozott, így a zalalövői fogathajtó versenyeken is ő látta el a szükséges felügyeletet.

Béke, nyugalom, megértés és szeretet

Az utóbbi éveiben sokat betegeskedett, állatorvosként ennek ellenére továbbra is aktív maradt. Dr. Sinkó Ildikó szerint lényéből béke, nyugalom, megértés és szeretet áradt. Felesége tavalyi elvesztése azonban nagyon megviselte a volt polgármestert. 

Dr. Salamon Tibor temetésére csütörtökön kerül sor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában