Október az idősek hónapja

1 órája

Felhívás: Látogasd meg a Nagyit!

Az idősek hónapja alkalmából kampányt indított a Kolping Gondozási Központ Lentiben és a térségi intézményeiben. A Látogasd meg a Nagyit! elnevezésű felhívás célja, hogy a figyelmet idős embertársainkra irányítsák.

Korosa Titanilla

Látogasd meg a Nagyit! hirdeti a felhívás a gondozási központ bejáratánál Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

Látogasd meg a Nagyit! - olvasható a felhívás Lentiben az idősek otthona bejáratához kifüggesztett molinón. E mondattal hívják fel a figyelmet a gondozási központ szakemberei a lakókörnyezetünkben élő idős embertársainkra. 

felhívás
A Látogasd meg a Nagyit! felhívást megelőzően a gondozási központ kisvasutas utazást szervezett az idősotthonok lakóinak
Fotó: Korosa Titanilla

Nem csak az idősek hónapjára vonatkozik a felhívás

Mint azt az időseknek az elmúlt időszakban több programot is szervező intézmény által küldött tájékoztatóban megfogalmazták a felhívás kapcsán, ezzel nemcsak az otthonaikban élőkre gondolnak, hanem minden idős emberre, aki köztünk él. Az idősek hónapja alkalmából most nagyobb figyelmet kap ez a korosztály, de ugyanezt érdemlik az év összes napján. 

"Gondoljunk ebben a hónapban többet rájuk, látogassuk őket gyakrabban, kedveskedjünk nekik egy kedves mosollyal, érintéssel, virággal. Hiszen mindenki ezekből az emberi kapcsolatokból táplálkozik, ezek adnak erőt az élet nehézségeiben. Az idősek napja nem lehet soha csak egynapos ünnep! Az idősek megbecsülését, a velük való törődést szívünkből fakadó közkötelességünknek tartjuk életünk során, minden minőségünkben: gyerekként, szülőként, nagyszülőként, szakemberként. Köszöntsük őket szeretettel!”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában