Az Izsák-iskola műsora a gondozóotthonban

3 órája

Az 1956-os magyar forradalom eseményeit idézték fel a diákok az idősek számára

A zalaegerszegi Izsák Imre Általános Iskola ünnepi alkalmakkor műsorral keresi fel az idősek gondozóotthonának lakóit. Az idősek emlékezetébe idézték a magyar 1956 eseményeit.

Arany Horváth Zsuzsa

Az 1956-os magyar forradalom eseményeit idézték fel a diákok az idősek számára

Fotó: Gál Edina

Az Izsák Imre Általános Iskola tanulói ebben a tanévben is folytatták azt a szép hagyományt, hogy nemzeti és családi ünnepek alkalmából ellátogatnak Zalaegerszeg egyik idősotthonába, idősek számára készített műsorral, tájékoztatta szerkesztőségünket Rákóczi Marianna, az iskola tanára, a műsor szerkesztője, a gyerekek felkészítője.

idősek
Fotó: Gál Edina

Idősek számára

Ezúttal az egykori József Attila Általános Iskolában létesült Idősek Otthona lakóinak adták elő  az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére készített műsorukat az iskola 8.-os diákjai október 22-én 13.15 órai kezdettel.

Az ünnepség az Izsák-iskola igazgatója, Gál Edina megnyitójával kezdődött, aki hangsúlyozta, hogy ez az esemény egyben híd is a két generáció között.
Nemcsak az otthon lakói számára fontosak, hanem a gyermekek szempontjából is értékes hozadékai vannak az idős emberekkel való találkozásoknak: az elfogadás, a megbecsülés,  az együttérzés, a segítségnyújtás gyakorlásának lehetőségei, s szép megnyilvánulásai ezek az alkalmak, amelyek során érzelmileg mindkét korosztály gazdagodik.

"Legközelebb karácsonykor jövünk műsorunkkal, ajándékainkkal", jelezte Rákóczi Marianna.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában