Sportnap is lesz

2 órája

Idősek hónapja: programok Lentiben

Lentiben, a Civil Nyugdíjas Klub, a városi idősügyi tanács, a városi könyvtár és partnereik számos programmal készültek a nyugdíjasklubok és szervezetek tagjainak és a város nyugdíjas lakóinak októberre. Az idősek hónapja alkalmából sportprogramokat, előadásokat és egészségügyi szűrővizsgálatokat is szerveztek, illetve szerveznek a következő hetekben.

Korosa Titanilla

Az idősek hónapja nyitórendezvényének résztvevői Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

Október elseje az idősek világnapja, ehhez kapcsolódóan az év ezen hónapja a városban a nyugdíjasokról szól. Az idősek hónapja nyitórendezvényén az egészségfejlesztési iroda munkatársai végeztek egészségügyi szűrővizsgálatokat, majd a résztvevőket Horváth László, Lenti polgármestere köszöntötte. Ezt követően a Tekerj a szívedért felhíváshoz csatlakozva kerékpáros és gyalogos túrára indultak a résztvevők.

idősek hónapja
Az idősek hónapja programsorozatot kerékpáros túrával indították Lentiben a nyugdíjasok 
Fotó: Korosa Titanilla


Idősek hónapja - sportnap, előadások, túrák

Október 11-én rendezik meg a nyári után az őszi hagyományos nyugdíjas sportnapot a tekézőben, ahol majd öt versenyszámban mérik össze ügyességüket a résztvevők. Október 14-én 14 órától az idősekre leselkedő veszélyekről, átverésekről hallhatnak előadást az érdeklődők  a művelődési központban a Nyugat-Dunántúli Krízisambulancia munkatársaitól, október 24-én Zalai faboronás pincék címmel tart előadást Kovács Zoltán, a helyi értéktárbizottság elnöke a könyvtárban 18 órától.

Október 9-én, illetve majd november 13-án egy délutáni program keretében pedig a könyvtárral együttműködve középiskolások segítenek az idősebb generációnak az internet biztonságos használatában.

Továbbá tervezik, hogy az október első hetében az esős időjárás miatt elmaradt túrákat is bepótolják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában