A másodfokú bíróság is bűnösnek találta

2 órája

Jogerős ítélet született a vesztegetést elfogadó vasi orvos ügyében – kiszolgáltatott embereket használt ki

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontjával egyezően a másodfokú bíróság is bűnösnek találta azt az orvost, aki éveken keresztül vesztegetési pénzt fogadott el.

Zaol.hu

Fotó: Szendi Péter

A jogerős ítélet szerint a vádlott egy Vas vármegyei kórházban dolgozott főorvosként, írja a vaol.hu. 2013 márciusától 2022 októberéig egyes betegek hozzátartozóitól a kórháznak hivatalosan fizetett ápolási díjon felül pénzt kért azért, hogy az állandó ellátásra szoruló beteg tovább maradhasson az osztályán. A vádlott a rokonoktól összesen 4.053.707 Ft-ot kapott - tájékoztatta portált közleményében a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

Ahogy arról a vaol.hu márciusban beszámolt, a Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 23 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre, 6 év orvosi foglalkozástól eltiltásra, 3.000.000 forint pénzbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A kapott jogtalan előnyre vagyonelkobzást rendelt el. 

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában