Egy ütközés után feszültek egymásnak olvasóink a Facebook oldalunkon

2 órája

Karambol Nagykanizsán: változást sürgetnek

Karambol történt szombaton Nagykanizsán, a Petőfi Sándor utca és a Raktárház utca kereszteződésében. A karambolban egy ember könnyebben megsérült. A balesetről készült tudósításunk után a zaol.hu Facebook oldalára több észrevétel is érkezett. Most ezekből válogattunk.

Benedek Bálint

A karambol kapcsán az első hozzászóló kiemelte: "Petőfire a 60-as tábla nem lenne rossz…. Ennél jobban belátható csomópont nincs is, így ezek a balesetek mind emberi mulasztásra vezethetők vissza." Erre egy indulatosabb válasz érkezett, melynek lényege a kommentelő szerint, hogy a 60 kilométeres tábla nem lenne megfelelő. A másik fél nem hagyta szó nélkül: "szükségszerű korlátozás…. lenne, ha meglépnék. Ezzel csökkenne a balesetszám, de hát ez a cél, nem?" Azonnal érkezett a viszontválasz: "nem hiszem, hogy a megoldás a gyors világban a minden lassítása. Egy másik hozzászóló az előzőekkel értett egyet: "Minden baleset emberi mulasztás (figyelmetlenség) következménye."

karambol
Karambol történt a Petőfi és a Raktárház utcák kereszteződésében
Forrás: Szakony Attila

Karambol: "Miért? Az nem lakott terület?"

Ekkor érkezett egy új megvilágítás a beszélgetésbe: "Miért? Az nem lakott terület?" Majd pedig a következő megállapítás: "Na, hát az ilyen kérdéseknél kezdődnek a gondok: hogy sokan azt hiszik igen, holott a Nagykanizsa tábla áthúzva jelzi, hogy az bizony nem az."

Rikító figyelemfelhívó táblák...

Ha ez nem lett volna elég, akkor egy másik kommentelő hosszas elemzést tett közé. Nem csak a karambolban érintett kereszteződésről írt, hanem másik területeket is érintett. Íme: "Rakjanak ki minden ilyen kereszteződésbe “Kétszer nézz körül!” rikító figyelemfelhívó táblákat. Ne mindig azokat lassítsák, sújtsák, szabályozzák agyon, aki figyelmes… Közlekedni nem a táblákhoz, hanem a körülményekhez képest kell… És a Hevesi-elkerülő kereszteződésbe is egyszer csak kiraknak egy stop táblát, és azt hiszik, ez megoldás? Az lett? Nem kellett volna Forgalmi rend változás nagy betűkkel, vagy fekvőrendőr, vagy valami látványos??? És pont ott, ahol a gyorséttermek miatt ezer vidéki megfordul, ér valamit a rendőri büntetés, olyanoknak, aki tíz évig nem jön legközelebb erre? Bevált??? De Kisrécsénél egy felfestetlen "régi hetesről" áttekersz a kerékpárútra, és ott már agyon van festve, táblázva minden... Ott már lebutultál, de előtte a 90 kilométeres sebességgel közlekedők között tekerhetsz minden felfestés, tábla nélkül.

Rossz helyre került a körforgalom?

Egy másik hozzászóló pedig kifejezetten a balesettel érintett kereszteződésről írt hosszasan. Kiemelte: "ebben a kereszteződésben ez már kb. a 4. baleset. Aki a Raktárház utcában ideér, megáll, jobbra akar fordulni, balra nézve azt látja, hogy a felüljáró felől jövő jobbra kitér (így lett kialakítva), mintha befordulna a Raktárház utcába. De nem fordul be, dönget a város felé 90-100 kilométeres sebességgel. A jobbra forduló pont elé hajt. Igaza van annak, aki e kereszteződés elé kitenné a 60-as táblát! Vagy már a Nagykanizsa táblát, mely a Raktárház utcában is fent volt, de levették az engedélyezett 90 kilométer miatt. Tudja valaki, hogy hol van a város tábla a Petőfi utcában Közvetlenül a körforgalom előtt körülbelül 50 méterrel! Addig dönget, aki akar (szabályosan), közben a jobbról az ipari parkból veszélyes a kifordulás. Még egy észrevétel! Az ipari park bővítésekor készült bent egy körforgalom, mely alig használt. Ezt a Raktárház és Petőfi kereszteződésében kellett volna kialakítani, így akkor itt mindenki lassítani kényszerülne."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában