A Fidesz-frakció felszólította a polgármestert, utalja át az összeget

2 órája

Keszthelyi Kórház: vita a 15 millió forintról

A város képviselő-testületének Fidesz-frakciója arra szólítja fel dr. Tóth Gergely polgármestert, hogy „ne kockáztassa a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának működését és haladéktalanul teljesítse a korábbi képviselő-testület döntését, vagyis: utalja át a 15 millió forintot” az intézménynek.

Péter B. Árpád

A fideszes képviselők úgy gondolják, a város jelenlegi vezetői veszélyeztetik a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának működését

Fotó: Keszthelyi Kórház

Így reagált dr. Boldizsár Erzsébet önkormányzati képviselő, a Fidesz keszthelyi csoportjának alelnöke a csütörtöki képviselő-testületi ülésen történtekre, emlékeztetve: a Keszthelyi Kórház számára a 15 millió forint támogatást még a korábbi, Fidesz-többségű önkormányzat szavazta meg. Hozzátette, a város jelenlegi vezetőinek „e döntés végrehajtása, azaz az összeg átutalása lett volna a feladata”.

Keszthelyi Kórház
A Fidesz-frakció felszólította a polgármestert: haladéktalanul utalja át a 15 millió forintot a Keszthelyi Kórháznak
Fotó: Keszthelyi Kórház

Keszthelyi Kórház: a Fidesz szerint jár e summa

– Ezzel szemben dr. Tóth Gergely polgármester azt a javaslatot terjesztette a képviselő-testületet elé, hogy a korábbi döntés szerinti 15 millió forintot egyelőre ne utalja át a kórház számára, hanem azt egy jövőbeni egyeztetés eredményétől tegye függővé. A fideszes képviselők úgy gondolják, ezzel veszélyeztetik a szülészet-nőgyógyászati osztály működését, és természetesen ezt nem szavazták meg. Szerintünk nem óriás játékcsekkel kell bohóckodni sajtótájékoztatón, hanem cselekedni kell – fogalmazott dr. Boldizsár Erzsébet. 

Felszólítják a polgármestert

A Fidesz városi alelnöke hozzátette, felszólítják a város polgármesterét: haladéktalanul utalja át a 15 millió forintot a kórháznak.

Tények, adatok a kórházról

  • 2023-ban 554 újszülöttet anyakönyveztek Keszthelyen
  • október 30-tól újabb szakrendelésen kell sorszámot húzni, a hónap végétől a belgyógyászati szakambulancia III – vagyis az endokrinológia – esetében is ez a rend
  • október 1-jétől újra elérhető az onkológia ellátás, dr. Ruzsa Ágnes kedden és csütörtökön 8 és 16 óra között rendel



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában