Ételkóstolóval

1 órája

Kiállítás mutatja be a konyhatörténelmet Lentiben

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Lenti Városi Könyvtár is programokkal készül. E héten kedden (október 1-én) Konyhatörténelem, konyhatörténetek címmel nyílt kiállítás a könyvtárban.

Korosa Titanilla

Balról Kovács Zoltán, Lapath Gabriella könyvtárigazgató és Bertáné Siroki Gabriella a kiállítás megnyitóján

Fotó: Korosa Titanilla

A Konyhatörténelem, konyhatörténetek című tárlatra készülve felhívást tettek közzé a könyvtárosok, hogy akinek vannak a témába vágó eszközei, tárgyai, azokat szívesen fogadják az intézményben. Így a hónapok óta gyűjtött gyönyörű, régi tárgyakat, konyhai eszközöket most látványos kiállítás mutatja meg. Minden darabot a helyi közösség tagjai bocsátottak a könyvtár rendelkezésére. 

kiállítás
A kiállításon ételkóstoló is várta az érdeklődőket 
Fotó: Korosa Titanilla

A kiállításon hagyományos és modern ízeket kóstolhatott a közönség

Az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódó rendezvény népes számú közönségét Kovács Zoltán fotós, a helyi értéktár bizottság elnöke köszöntötte, majd Bertáné Siroki Gabriella dietetikus osztotta meg a gondolatait. Beszélt a szakmájáról, a témával kapcsolatos gyermekkori emlékeiről és a tudatos, egészséges táplálkozás fontosságáról. Berta Ferencné Margit néni fonott perecet sütött a megnyitóra, így a résztvevők kóstolhattak régi, hagyományos ételt is. A Bertáné Siroki Gabriella által alkotott sokféle, változatos harapnivaló pedig a modern, de a helyi alapanyagokat felhasználó, egészséges étkezési lehetőségeket népszerűsítette. A kiállítás és a finom falatok jó lehetőséget teremtettek a beszélgetésre, nosztalgiázásra. A kiállítás december 31-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában