Százezer forintra emelkedett a nyomravezetői díj

2 órája

Már a rendőrség is nyomoz a Söjtörnél kidobott 12 kiskutya ügyében (videó)

A kölykök jól vannak és már biztonságban, az elkövetőt még keresik. Aki használható információval szolgál az eredeti gazda kilétéről, 100 ezer forintot kaphat.

Varga Lívia

A kidobott 12 kiskutya már biztonságban van. Vajon ki lehet az eredeti tulajdonosuk?

Forrás: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

Amint arról már beszámoltunk, tizenkét kiskutyát dobott ki valaki nejlonzacskóban egy Bak és Söjtör közötti földúton, a kölykök a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület gondozásába, ideiglenes befogadóhoz kerültek. A tucatnyi eb vélhetően kettő alomból származik, a barnák malinois keveréknek látszanak, és körülbelül 7-8 hetesek. A feketéken egyelőre nem látszik, milyen keverékek, 5-6 hetesek lehetnek.

kidobott 12 kiskutya
A kidobott 12 kiskutya ideiglenes befogadóhoz került Oroklánba
Forrás: Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület

- Egy elhagyatott útszakaszon, véletlenül bukkant rá a megtaláló a kiskutyákra, már elkezdték kirágni a nejlonzacskót, de szerencsére még nem széledtek szét, és nem bántotta őket a róka vagy a sakál - mondja Abai Erika, az egyesület operatív titkára, a zalaegerszegi menhely vezetője.

A kölykök mindannyian ideiglenes befogadóhoz kerültek Oroklánba, a menhelyre nem vihették őket, az ugyanis a lehetséges fertőzések miatt felért volna "egy fél halálos ítélettel", jegyzi meg az állatvédő. Biztonságos és meleg helyen vannak, szalmán, istállóban.

- Minden segítség jól jön, de leginkább anyagi támogatásra lenne szükségünk, kölyöktápot ugyanis kaptunk, és a napokban bevásároltam féreghajtóból is, az állatorvosi költségek azonban ennyi kutyánál nagyon magasak lesznek majd - válaszolja Abai Erika.

A kiskutyák jól vannak, és ha elérték a megfelelő kort, természetesen gazdikeresők lesznek. Jelenleg azonban az eredeti tulajdonost keresik az állatvédők és a rendőrség is, amely hivatalból eljárást indított, Abai Erikát hétfőn már kihallgatták ez ügyben az egyenruhások. 

A söjtöri önkormányzat 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki használható információval rendelkezik a gazda kilétéről, s ezzel 100 ezer forintra nőtt az összeg, az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala ugyanis ugyanekkora összeget tett fel e célra már vasárnap este. 

Aki bármilyen információval rendelkezik, jelezze a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesületnek a 06/30/424 3579-es számon, az  állatvédelmi járőrszolgálatnál, akár anonim módon is, vagy természetesen a rendőrségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában