Társasjáték, mézmustra, ajándéktárgyak, könyvvásár

2 órája

Könyves vasárnap a megyei könyvtárban

Takács Adrienn, a zalaegerszegi József Attila Városi Tagkönyvtár munkatársa vezetésével fejlesztettek az egerszegi bibliotékák munkatársai saját, a könyvet és a könyvtár tematikáját követő társasjátékot Könyvklub elnevezéssel, amellyel egyelőre, lévén egypéldányos, a megyei könyvtárakban lehet játszani. A könyvtári szolgáltatások között már szerepel a társasjáték kölcsönzés is, a látogatók körében egyre népszerűbb, hiszen a társasjáték reneszánszát éli a családokban. Az új társasjáték kortárs írókkal és műveikkel ismerteti meg a játszókat, az alkatrészek közül 3D-s nyomtatóval készültek a bábuk, a tábla és a kártyák előállításában pedig egerszegi nyomda segített. A későbbiekben a város többi könyvtárában is fellelhető lesz.

Arany Horváth Zsuzsa

A saját fejlesztésű társasjátékot a könyvtárosok tesztelik: Kocsis Tamás, Alex Penkalo, Németh Anikó, Tóth Renáta és Takács Adrienn

Fotó: A szerző

A játékot először október 6-án, vasárnap, az úgynevezett Könyves vasárnap programjai keretében próbálhatták ki az olvasók. A számos foglalkozással  készülő rendezvény illeszkedett a héten zajlott a 20 éves múltra visszatekintő Országos Könyvtári Napok kínálatába.

Mézek, mézzel készült finomságok
Fotó: A szerző
Kézműves foglalkozás az ősz jegyében
Fotó: A szerző

- A család minden tagja, a legkülönbözőbb generáció találhatott magához közel álló programot a könyvtári héten mely idén a négy elemhez, az víz, a levegő, a tűz és a föld négyeséhez kötődött - mondta Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója. - Az író-olvasó találkozók, az interaktív programok, biblioterápiás foglalkozások, kézműves játszóházak palettája az olvasók igényeit követik, a könyvtárosok kreativitást teszik hozzá.

Könyvvásár  az emeleti rendezvényteremben
Fotó: A szerző

 

Szociális intézményekben lakók saját készítésű dísztárgyai
Fotó: A szerző

A könyvtárak kedvezményes könyvvásárt is tartottak, vasárnap is több száz kötet között lehetett válogatni, az ajándékpultnál pedig a könyvtári napok partneréül szegődő zalai szociális intézmények lakóinak kerámia és textiltárgyait kínálták. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában