Könyvgyűjtés a bibliotékákban

2 órája

A zalaegerszegi könyvtárak hálózatában zajlik a baróti iskolának szóló akció

Könyvgyűjtés indult a zalaegerszegi könyvtárak hálózatában az Életet az Éveknek Országos Nyugdíjas Szövetség zalai szervezete kezdeményezésére. A jótékony könyvgyűjtés során számítanak a zalaegerszegi könyvtárak olvasóira, civil szervezetekre és az intézményekre is.

Arany Horváth Zsuzsa

Nem először zajlik együttműködés a nyugdíjas szövetség zalai szervezete és a zalaegerszegi könyvtárak hálózata között, mondta lapunknak Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, amikor a könyvgyűjtési akcióról szólt.

könyvgyűjtés
Tóth Renáta, a megyei könyvtár igazgatója a könyvgyűjtés tematikájába illő könyveket lapozgatja
Fotó: DFMVK

A könyvgyűjtés ezúttal a baróti iskolások számára kezdődött. Zalaegerszeg erdélyi testvérvárosa, Barót Gál Mózesről elnevezett iskoláját nemrég újították fel, a jelenleg 2000 kötettel rendelkező iskolai könyvtár állományát is szeretnék bővíteni. 

Könyvgyűjtés után novemberi szállítás

A könyvgyűjtés akcióját október 28.-október 31. között bonyolítja le a megyei, a József Attila Városi Tagkönyvtár és az Apáczai Könyvtár, a könyvtárosok kölcsönzési időben várják az adományokat. Jó állapotú, újszerű könyvekre lenne szükség, a tematika pedig természetesen gyerek- és ifjúsági irodalom, mese és ismeretterjesztés legyen, mondta Tóth Renáta, a megyei könyvtár igazgatója.

 A baróti iskola a felnőtteknek, pedagógusoknak szánt szakmai könyveket is szívesen veszi. A könyvgyűjtés során összegyűlt adományt a tervek szerint november közepén szeretnék kijuttatni Erdélybe a szervezők.  Ezzel a Zalaegerszeg-Barót közti testvérvárosi kapcsolat is bővül.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában