Műsor és díjátadó a Muravidék központjában

2 órája

Lendva község ünnepén díszpolgárt is választottak (galéria)

Pénteken 28. alkalommal gyűlt össze a helyi közösség, a központi rendezvényt a színház- és hangversenyteremben tartották. Lendva község ünnepén számos kitüntetést is átadtak az arra érdemeseknek.

Korosa Titanilla

Lendva község ünnepén az eddigi szoros együttműködés további fenntartásáról is egyeztetett Vigh László (b) és Magyar János (j)

Lendva község - Lendva városa és környező falvak - napját október 28-án ünneplik, ezt a napot a közösségnek, az elért eredményeknek és a közös értékeknek szentelik.

Lendva község ünnepén díszpolgári címet a település szülöttje Drago Ivanusa film- és színházi zeneszerző, zongora- és harmonikaművész kapta 
Fotó: A szerző


Az ünnepség kezdetén Magyar János, Lendva polgármestere mondta el gondolatait.

- E napon mindig visszatekintünk az elvégzett munkára, amely közös erőfeszítéseinkben, odaadásunkban és a településünk iránt érzett büszkeségünkben gyökerezik – mondta. - A mai igazi ünnepnap Lendva község életében. Délután a gyertyánosi fiókiskola mellett ünnepélyes keretek között átadtuk rendeltetésének az újonnan megépített és berendezett tornatermet, nemrég pedig megnyílt az óvoda új tagozata. E beruházások a helyi közösségünk életminősítésének folyamatos javítása iránti elkötelezettségünket tükrözi.

Lendva község napja az közösség ünnepe

A továbbiakban a polgármester a község településein megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről beszélt, majd azzal folytatta, hogy az ünnepek jó alkalmat adnak arra, hogy elismerjék azon személyek, egyházi és civil szervezetek, intézmények, vállalkozók törekvéseit, aki a közösség jólétéért dolgoznak, munkásságukkal példát állítanak. Ennek megfelelően többen vehettek át polgármesteri elismerést, illetve emlékplakettet. A díszpolgári címet a lendvai születésű Drago Ivanuša film- és színházi zeneszerző, zongora- és harmonikaművész kapta.

Az eseményen jelen volt Vigh László, Zalaegerszeg és térsége országgyűlési képviselője, Kelemen Gertrud lendvai főkonzul, dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Horváth Jácint Nagykanizsa és Horváth László Lenti polgármestere, illetve Bali Zoltán Zalaegerszeg alpolgármestere.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában