Az őszi táj is vonzó ebben a régióban, pláne egy pohár nedűvel a kézben...

14 órája

Magyarország legnagyobb borbárja maga a Balaton

Újabb állomásához érkezett a VisitBalaton365 őszi keresletösztönző kampánya, az 1000 indok az őszi Balaton mellett, hisz „kinyitott” a Balaton Bor Bár, amelynek célja, hogy a borkedvelők ősszel is felfedezzék a régió egyedülálló borkultúráját, gasztronómiáját. Ennek során pedig az is kiderülhet, Magyarország legnagyobb borbárja maga a Balaton.

Péter B. Árpád

Kétségkívül romantikus, ráadásul finom. Magyarország legnagyobb borbárja élményeket kínál

Fotó: VisitBalaton365

A szentantalfai zászlóbontáson elhangzott, a kezdeményezéshez eddig mintegy 40, az élmezőnyhöz tartozó helyi borász csatlakozott. Ők négy hosszú hétvégén mutatják be szortimentjüket és várják kedvezményekkel a látogatókat, hogy kóstolás közben is hirdessék: tényleg a Balaton Magyarország legnagyobb borbárja. A szolgáltatói lista egyébként folyamatosan bővül.

Magyarország legnagyobb borbárja
A Balaton Bor Bár indulását Rókusfalvy Pál (balról) és Princzinger Péter jelentette be. S mint a fotó is tanúsítja: megnyitott Magyarország legnagyobb borbárja
Fotó: VisitBalaton365

Magyarország legnagyobb borbárja

A kampány egyik fontos küldetése, hogy a Balaton ne csak nyári desztinációként, hanem egész éves gasztronómiai élményhelyként éljen a köztudatban. E projekt gondolata egy idei márkakutatás alapján fogalmazódott meg, ugyanis kiderült: a tóhoz kapcsolódó első 25 kifejezésben nincs benne a bor a magyarok körében, pedig a régióban hat kiváló borvidék található díjnyertes nedűkkel.

Balaton Bor Bár 

A Balaton Bor Bár azoknak a termelőknek szeretne segíteni, akik vállalják, hogy csütörtöktől vasárnapig nyitva tartanak, a hozzájuk betérőket egy-egy pohár üdvözlőitallal kínálják, vagy 15 százalékos kedvezményt adnak a 10 ezer forintot meghaladó számlájukból, de dönthetnek úgy is: fizetés után egy palack ajándékborral kedveskednek vendégeiknek. 

Nem csak egy fürdőhely

– A Balaton nem csak egy fürdőhely. Sőt! Hazánk egyik legnagyobb szőlőtermő területe – mondta Princzinger Péter, a VisitBalaton365 ügyvezetője. – Az ősz italai, a must, a murci, a szép borok és persze pezsgők gazdag választékával várunk mindenkit a Balaton Bor Bárban, legyen akár ínyenc, vagy a borral még csak ismerkedő érdeklődő.

Magyarország legnagyobb borbárja
Kinyitott Magyarország legnagyobb borbárja. Először Szentantalfán kóstolhattak a vendégek
Fotó: VisitBalaton365

Öt Borászok Borásza 

Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos is biztat, hogy minél többen fedezzék fel hazánk borturisztikai kincseit, köztük persze a Balatont is. 

– A Magyar Bormarketing Ügynökség jelenleg futó kampányának is éppen az a célja, hogy hazánk borvidékeinek turisztikai kincseire hívja fel a figyelmet. A Balaton környéke nem csupán személyes élményeim, de a bor szempontjából is kiemelt helyet foglal el a szívemben, elég csak arra gondolni, hogy ez a régió eddig már öt Borászok Borászát adott a világnak – emlékeztetett Rókusfalvy Pál.

Kikapcsolódás, koccintás, beszélgetés

A régióban már 10 éve létezik a BalatonBor egységes márka, amit a Balatoni Kör hívott életre. Pach Gábor elnök fontosnak tartja a négyévszakos ideát, és az ebbe illeszkedő Balaton Bor Bár-kezdeményezést. 

– Rengeteg látnivaló és gasztrohely tart egész évben nyitva, s kiegészülve a kiváló borászatokkal, tartalmas időtöltés nyújtunk az egész régióban. A felgyorsult világunkban a „csendes Balaton” nagyszerű lehetőséget kínál kikapcsolódásra, aktív turizmusra, vitorlázásra, baráti beszélgetésre és koccintásra egy jó BalatonBor, esetleg pár korty pálinka társaságában – fogalmazott Pach Gábor.

A zalaiak

Zalából eddig három pincészet csatlakozott a Balaton Bor Bár-kezdeményezéshez. A kirándulók Reziben, Garaboncon és Balatongyörökön találnak egy-egy helyszínt, ahol nemcsak gasztroélmény, hanem ajándék is várja őket.

A „megkóstolható” borvidékek

  • Badacsonyi borvidék
  • Balaton-felvidéki borvidék
  • Balatonboglári borvidék
  • Balatonfüred-csopaki borvidék
  • Somlói borvidék
  • Zalai borvidék

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában