Kellemes tempóban, ráérősen fedezhetjük fel a zalai vidék szépségét

3 órája

Még lehet regisztrálni a holnapi ingyenes kéktúrás programokra

Panorámás dűlőutak, idős erdők, rétekkel bélelt patakvölgyek váltakoznak a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra zalai szakaszain. A rendszeresen kirándulók jól tudják, hogy a Kistolmácsi-víztározó, a bázakerettyei olajkutak bólogató vasszörnyei, vagy az ország leghosszabb kisvasúthálózatának forgalmas vonala mind-mind kihagyhatatlan látnivalók a környéken barangolók számára.

Szalay Balázs

Akár Zalában, akár az Őrségben barangolunk, csak a fehér alapon kék sávval jelölt fákat és tereptárgyakat kell figyelnünk

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

Azoknak, akik vezetett túrákon szereznének élményeket, érdemes regisztrálniuk a hétvégi Kéktúrázás napja programsorozat eseményeihez.

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

Szélesvásznú” dombvidéki látványok

- A zalai szakaszok közül a Bázakerettye környéki utakat járom szívesen. Ez a tájegység kétségkívül legfelkapottabb túraterepe, amely barátságos távon, visszafogott szintemelkedésekkel várja a mozgásra vágyókat. A Zalai-dombság amúgy is az egyik kedvencem, az apró, szelíd formákkal nagyon hangulatos tájképet tár az erdőjárók szeme elé – fogalmazott Róza Árpád túravezető, aki a szombati Kéktúrázás napja eseménysorozat egyik szakaszfelelőse.
- Azok, akik részt vesznek a közösségi nap valamelyik programján, nem csak a kéktúra mozgalomról és a környező tájak látnivalóiról tudhatnak meg exkluzív érdekességeket, hanem talán kedvet is kapnak a rendszeres pecsétszerző kirándulásokhoz. Én mindenkit arra buzdítok, hogy használja ki az ingyenes lehetőséget és induljon el felfedezni valamelyik környékbeli „kéktúrás” szakaszt.

 

Figyeld a kéket!

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében zajló ingyenes közösségi programon a résztvevők egy nap alatt sétálják végig a hazai Kékkört, a tervek szerint egyszerre csaknem másfélszáz csoporttal. A túranap a környékünkön is kínál több kirándulást, csatlakozhatunk például a Kustánszeg – Rádiháza, a Lispeszentadorján – Gutorfölde, vagy a Palin – Zalakaros szakaszokhoz. A regisztrációhoz a Kéktúrázás napja hivatalos honlapját kell felkeresni.
- A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra szakaszai kitűnően járhatók – tette hozzá Róza Árpád, aki szerint a rendszeres festésnek és karbantartásnak köszönhetően térkép sem kell a hétvégi kirándulásokhoz.
- Akár Zalában, akár az Őrségben barangolunk, csak a fehér alapon kék sávval jelölt fákat és tereptárgyakat kell figyelnünk. A holnapi kéktúra programokon való részvételhez pedig igazolófüzetet is érdemes beszereznünk – hívta fel a figyelmet a túravezető.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában