Az elnököket is megválasztották

3 órája

Megalakult a német és roma kisebbségi önkormányzat

Pénteken délelőtt kettő önkormányzati alakuló ülést tartottak egymást után a Megyeházán, így megalakult a Zala Vármegyei Német Önkormányzat, valamint a Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat is. Az ülések elején Dr. Tuboly János, a Zala Vármegyei Területi Választási Bizottság elnöke a területi nemzetiségi önkormányzati választás eredményéről tájékoztatta a jelenlévőket, majd a képviselők letették az esküt.

Mozsár Eszter

A német kisebbségi önkormányzat tagjai balról jobbra: Tánczos Laura, Hohl Ferencé, Némethné Hohl Erzsébet, Lancsák József Ferenc, Unger Ilona elnök, Angyalosi Miklósné, Szeiler Veronika

Forrás: ZVÖ

Mindkét testület megtárgyalta a nemzetiségek jogairól szóló törvény szerinti kötelező napirendi pontokat: megválasztották az elnököt, az elnökhelyettest, valamint a Pénzügyi Bizottság elnökét és alelnökét. A területi német önkormányzat ismét Unger Ilonát választotta elnöknek, helyettese Némethné Hohl Erzsébet lett. A Pénzügyi Bizottság elnökévé Szeiler Veronikát, helyettesévé Hohl Ferencnét, tagjává Angyalosi Miklósnét választották. 

A roma kisebbségi önkormányzat tagjai balról jobbra: Bogdán Zoltán, Orsós Vendel, Radnai Tamás, Kopár Antal, Lakatos Vilmos, Orsós Attila
Forrás: ZVÖ

A Zala Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Kopár Antal, elnökhelyettese Radnai Tamás, Pénzügyi Bizottságának elnöke Lakatos Vilmos, alelnöke Orsós Attila, tagja Bogdán Zoltán lett. A testületek megszavazták a vármegye önkormányzatával a nemzetiségi önkormányzatok pénzügyi és adminisztratív működési feladatainak ellátása tárgyában kötendő közigazgatási szerződés aláírását, majd elfogadták az új önkormányzati ciklus elején megalkotandó szervezeti és működési szabályzatukat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában