Murakeresztúron a focipálya tőszomszédságában 50 millió forintból épült egy új labdarúgó pálya

2 órája

Műfüves pálya: használata minden korosztály számára ingyenes lesz

Murakeresztúr A focipálya tőszomszédságában avatták fel ünnepélyes keretek között szombaton a Magyar Labdarúgó Szövetség 50 millió forintos támogatásából elkészült kispályás műfüves labdarúgó pályát. Kivételes összefogásból épült a létesítmény, melynek használata minden korosztály számára ingyenes lesz.

Benedek Bálint

Polgár Róbert polgármester a legfiatalabb korosztály előtt tartotta a pályaavató beszédét

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen a 20x40 méteres műfüves pályáról Polgár Róbert a település polgármestere beszélt. Elmondta: az álom, hogy műfüves pálya elkészüljön, már bő tíz évvel ezelőtt felvetődött a testületben. Aztán legközelebb 2020-ban próbáltak pályázni a megvalósításra, de az országot sújtó nehézségek meggátolták a beruházást.

műfüves pálya
A pillanat, amikor a meghívott vendégek átvágták a nemzetiszínű szalagot és hivatalosan is megnyílt a műfüves pálya. Balról: Cseresnyés Péter, prof. dr. Gadányi Károly, Szekeres Szabolcs, Polgár Róbert és Visnovics László Fotó: Szakony Attila

Mindenféle extrával felszerelt az új műfüves pálya

– Nem adtuk fel, folyamatos kapcsolatot ápoltunk a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Zala vármegyei igazgatóságával és próbáltunk előrelépni – folytatta. – Ebben nagy szerepe volt díszpolgárunknak, prof. dr. Gadányi Károlynak, aki igyekezett előrelendíteni az ügyet. Ahogy az egész Murakeresztúri SE felnőtt és utánpótlás csapatai, Visnovics László edzővel és szakmai vezetővel együtt kinyilvánították akaratukat. Az MLSZ sporttelep fejlesztési programjának második üteméből kaptuk az 50 millió forintot a pálya megvalósítására. Saját világítást kapott, járdával, palánkkal és labdafogó hálóval vettük körbe. A pályát nemcsak a sportegyesület használhatja, az iskolának is felajánlottuk, hogy tanítási időben ingyen tarthatják itt a testnevelés órákat. Sőt extra szolgáltatásként még ivókutat építettünk.

Prof. dr. Gadányi Károly lövését az egyik utánpótás játékos nagyszerűen hárította Fotó: Szakony Attila

A murakeresztúriak szeretik a focit

Majd Szekeres Szabolcs, az MLSZ Zala vármegyei igazgatója szólt az egybegyűltekhez. Szerinte a magyar labdarúgásnak most jobb a társadalmi megítélése. Jó érzéssel töltötte el, hogy a murakeresztúriaknak ilyen fontos a labdarúgás és az különösen szívet melengető, hogy ennyi fiatal rúgja a bőrt egy településen.

– A beruházás lényege, hogy saját MLSZ forrásból valósulhatott meg a pályaépítési program keretében – mondta. – Ehhez összefogásra is szükség volt, melyben a murakeresztúri önkormányzat végig kiváló partnerként viselkedett.

Fontos a közös akarat

A díszpolgár, prof. dr. Gadányi Károly beszédében visszaemlékezett a murakeresztúri gyermekkorára, amikor még létesítmények nélkül is fociztak szinte egész álló nap. Szerencsére most közös akaratból született meg egy pálya, ahol gyerekek és idősebbek hódolhatnak a szenvedélyüknek.

Kivételes lehetőség nyílt a térség csapatai előtt

– A legfontosabb, hogy a gyerekek mind nagyobb számban szeressék meg a labdarúgást – fogalmazott köszöntő beszédében Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. – Műfüves pálya ritka a környéken, Murakeresztúr mellett Nagykanizsán és Semjénházán van. Ezért arra biztatok minden sportszervezőt, hogy a fiatalok mellett tartsanak gyakrabban kupákat, hogy minél többen ismerjék meg ezt a kivételes lehetőséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában