Az időseket köszöntöttek Nován

2 órája

Mulatós hangulat "elsőbálozókkal" és "örök fiatalokkal" (videó, galéria)

Az elmúlt hétvégén szombaton köszöntötték Nován a szépkorú lakókat. Az estébe nyúló rendezvényt a jó kedvű szórakozás és helyenként mulatós hangulat jellemezte.

Korosa Titanilla

A mulatós hangulat mellett méltató szavakat fogalmazott meg Vigh László (j), balról Németh József polgármester

Fotó: A szerző

Szép számban vettek részt az idősek a számukra szervezett ünnepségen, ahol több fellépő is szórakoztatta őket. A mulatós hangulat a Pacsirták párosának volt köszönhető. A mulatós zene nagykanizsai születésű képviselői fellépésükkel már-már lakodalmas hangulatot teremtettek, s egy-egy poénnal meg is nevetették a közönséget.

A mulatós hangulatról a Pacsirták gondoskodtak Nován 
Fotó: A szerző


Mulatós hangulat mellett mély gondolatok 

Az időseket ezt megelőzően Németh József, Nova polgármestere köszöntötte a megjelenteket, ahogy fogalmazott az „örök fiatalokat”, kiemelten az „elsőbálozókat”, vagyis akik idén töltötték, vagy töltik be 60. évüket.

- E különleges alkalom minden évben arra szolgál, hogy tisztelettel adózzunk az értékes tapasztalattal és bölcsességgel rendelkezőknek, akik hosszú éveken át építették és formálták közösségünket – fogalmazott Németh József. - Ahogy az idősebb bölcsek szokták mondani: az időskor nem érdem, vagy büntetés, hanem egy állapot, és aki ma fiatal örüljön, hogy holnap idős lehet.

Az ünnepségen jelen lévők mellett külön köszöntötték otthonában Nova legidősebb lakóját, a 94 esztendős Horváth Jánosnét.

Részt vett az eseményen Vigh László, a térség országgyűlési képviselője is, aki szintén köszöntötte az időseket és méltatta az eseményt, hisz fontosak az ilyen találkozások.

Vigh László továbbá gratulált a polgármesternek, hisz újraválasztotta a helyi közösség a község vezetőjének, illetve a képviselőknek, s további támogatásáról biztosította az önkormányzatot.

Az idősek köszöntésén fellépett még a Szélrózsa Tánckör, majd vacsorával folytatódott az est s harmonikaszó mellett a nóták sem maradtak el.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában