Jubileumot ünnepelnek

2024.10.03. 08:30

Murcifesztivál a hagyományőrzés jegyében

Huszadik alkalommal rendezi meg a város önkormányzatával, a Zalalövői Borbarát Kör Egyesülettel és a többi helyi civil szervezettel közösen a programot Zalalövőn a Salla Művelődési Központ és Könyvtár. A szombati Zalai Murcifesztivál több újdonságot is tartalmaz.

Gyuricza Ferenc

A murcifesztiválra ezúttal is érkeznek vendégek az olaszországi Farra d’Isonzo településről

Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezek közé tartozik, hogy a jubileumi murcifesztivál borvidékek találkozója is lesz egyben, mivel a helyi gazdák mellett a nagyradai borászok, valamint az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régió termelői is kínálják majd boraikat.

murcifesztivál
A murcifesztivál megnyitóján terményáldást is tartanak 
Fotó: Gyuricza Ferenc

Erről Gyarmati Antal polgármester tartott tájékoztatót. Elmondta: a jubileumi murcifesztivált a hagyományok jegyében rendezik meg, ennek köszönhetően a szürethez kapcsolódó népszokások és a népi kultúra bemutatása mellett a gasztronómia és a szórakoztatás is helyet kap a rendezvényen. Az ünnepi megnyitón – ahol dr. Pálfi Dénes nyugalmazott kertészmérnök, valamint a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete részéről dr. Domonkosné Nádasi Mária köszönti a jelenlévőket – terményáldást tartanak, míg a délelőtt folyamán az Ezüstlile néptáncegyüttes a szüreti felvonulások hagyományát idézi fel. A rendezvényen jelen lesznek Zalalövő testvértelepüléseinek delegáció is.

- A szórakoztatásról a helyi és környékbeli szereplők mellett az olaszországi testvértelepülésünkből, Farra d’Isonzo-ból érkező énekes, Alessandro Spessot, a népszerű harmonikás énekes, Márió, illetve az Övön Alul és a California Dream együttesek gondoskodnak – folytatta a polgármester. – A Nemzeti Művelődési Intézet kiállítással járul hozzá a rendezvény színvonalának növeléséhez, a gasztronómiai kínálat érdekében pedig a civil szervezeteink ezúttal is vállalják a közösségi főzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában