Ismered a slambucot és a langallót?

2 órája

Őszi Vigasság a Nagypáli Öko-völgyben

Nagypáli önkormányzata szép őszi időben az elmúlt szombaton tartotta az Őszi Vigasságok rendezvényét a Nagypáli Öko-völgyben, tájékoztatta szerkesztőségünket Szalai Réka, az önkormányzat munkatársa.

Arany Horváth Zsuzsa

A nagypáli gyerekekből álló néptánccsoport is fellépett

Fotó: Nagypáli önkormányzata  

A rendezvény, melyet Köcse Tibor polgármester nyitott meg,  délelőtt főzőversennyel kezdődött, a benevezett csapatok szarvas, vaddisznó, marha és sertés pörköltet, slambucot, csirkepaprikást, lángost és Tomi sütödéjében kemencés langallót készítettek. Nagypáli egyik testvértelepülése, Bodrogszerdahely képviselői is meglátogatták a rendezvényt. Délután az Öko-völgyben újonnan kialakított szabadtéri színpadon a nagypáli Pap Krisztián zenekara, és a KőKóla Partyzenekar fokozta a hangulatot. 

nagypáli
A legjobb tanulók jutalmat kaptak, a kép bal szélén Köcse Tibor polgármester
Fotó: Nagypáli önkormányzata  

 A rendezvényen fellépett a nagypáli gyerekekből álló néptánccsoport, a Nagypáli Napraforgók és a Nagypáli Napraforgócskák együttes, valamint a zalaegerszegi BIBRICS Táncegyüttes. Ahogy minden évben, így idén is Köcse Tibor polgármestertől vehették át ünnepélyes keretek között  díjaikat a falu legjobb tanulói kitűnő bizonyítványukért, valamint a Rendezett a környezetem és a Legszebb konyhakertek verseny nyerteseinek is átadták a nyereményeiket. 

A kísérő programként  - a nagypáli Kiss Ádám felajánlásának köszönhetően - négy ugrálóvárat állítottak fel a gyerekeknek egész napra,  a Nagypáli Verseny és Szabadidő Sport Egyesület pedig ügyességi versenyt szervezett, valamint állatsimogatásra is volt lehetőség.

 A rendezvényen a nagypáliak és vendégeik remek hangulatban,  finom ételek és italok mellett folytattak baráti beszélgetéseket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában