Idősek sportvetélkedője Zalaegerszegen

2 órája

Ötfős csapatokban öt sportágban versenyeztek – fotógaléria és videó

Célba dobás karikával, golyós játék, lengőteke, kapura rúgás és kosárra dobás. Zalaegerszeg önkormányzata szervezésében zajló keddi sportvetélkedőn ezekben a versenyszámokban mérték össze ügyességüket a város idős civil szervezeteinek tagjai a Windoor Sport- és Szabadidőközpontban.

Antal Lívia

A zalaegerszegi nyugdíjas szervezetek körében ez a legnépszerűbb program, amit mutat, hogy 24, ötfős csapattal jelentkeztek a sportvetélkedőre. Gecse Péter alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy ezen program népszerűsége is igazolja, hogy az idősek világnapját felváltó, 2013-ban elindított, s idővel több mint egy hónapossá bővített rendezvénysorozat jó ötletnek bizonyult. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat kiemelt feladatának tekinti az idős lakossággal való együttműködést, a velük való törődést. A sportvetélkedővel is az a cél, hogy járuljon hozzá az idősek fizikai aktivitásának megőrzéséhez.

Az egyik versenyszám a célbadobás volt   Fotó: Pezzetta Umberto

A versengő csapatokat dr. Kocsis Gyula, az Életet az Éveknek Klubszövetség Zalai Szervezetének elnöke is köszöntötte. A rendezvényen minden csapat emléklapot és ajándékot kapott. A dobogós helyezést elérő egyéni versenyzőknek és csapatoknak az októberi 29-én az idősek hónapja zárórendezvényén adják át az ajándékokat.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában