6 milliárd 222 millió forintot lehet nyerni

2 órája

Ötöslottó főnyeremény: 330 ingatlant lehetne vásárolni

Ezen a héten sem volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón, így a következő, 41. játékhéten a főnyeremény 6 milliárd 222 millió forint lesz. Zala vármegyében ebből a pénzből 206 darab 50 négyzetméter lakást és 124 darab átlagos méretű családi házat lehetne vásárolni. Vagyis 330 ingatlan találhatna gazdára.

Benedek Bálint

Horváth Ferenc édesapja számaival játszik, hiába az óriási nyeremény másik szelvényt nem tölt ki

Fotó: Szakony Attila

A Grabant Ingatlan ingatlanközvetítője, a nagykanizsai Merle Dávid hozzátette: a látókörében jelenleg Nagykanizsán a palini városrészben lehet családi házat venni 195 millió forintért, viszont a városban a legdrágább lakóház közel 400 millió forintba kerül. Míg a városkörnyék települései közül például Zalaszentbalázson 80 millió forintért is kínálnak ingatlant.

A jól kiválasztott számok 6 milliárd 222 millió forintot érnek a 41. héten. Fotó: Szakony Attila

A milliókat még felfogjuk, a milliárdokat már nem

– Egy átlag ember nem igazán fogja fel, mit is jelentenek a milliárdok – ezt már a nagykanizsai Sipos Edit gyermek- és ifjúsági szakpszichológus mondta. – Nem azért, mert nem figyelt eléggé matematika órán, hanem azért, mert ez egy olyan szám, ami a hétköznapi életünkben nem fordul elő. Ismerjük az 1000 forint értékét, azzal is tisztában vagyunk mennyibe kerül egy telefon és még a milliós nagyságrendekről is van fogalmunk, hiszen egy autó, egy lakás ebben a kategóriában mozog. A milliárd ellenben túl van ezen a határon. Ahhoz, hogy az extrán nagy számokat elképzelhessük, le kell fordítani konkrét dolgokra. Például 1 milliárd másodperc 32 évet jelent.

Traumát okozhat a túlzott pozitív inger

Hozzátette: milliárdokat nehéz elkölteni. Természetesen lehet luxus körülményeket teremteni a saját, a család, a közeli kapcsolatban levő személyek számára. Kérdés az, hogy egy addig átlag életet élő ember mit kezd ezzel a világgal. Ne feledjük Selye János tudós elméletét a stresszről: a túlzott pozitív inger is erősen megterhelő, ugyanolyan testi reakciókat válthat ki, mint egy traumatikus történés.

Egyháznak és árva gyerekeknek is jutna

Sokak lottóznak Nagykanizsán. Horváth Ferenc "Mákos", a kiskanizsai Puncs Fagyizó tulajdonosa a nyolc éve elhunyt édesapja számaival játszik. Bár édesapja soha nem nyert nagy összeget, de az iránta érzett tiszteletből rendszeresen feladja a szelvényeket.

– A hivatásomat nem adnám fel ennyi pénzért sem – folytatta. – Eddig is fontosnak tartottam, hogy adjak az elesetteknek, ebből a rengeteg pénzből szintén fordítanék jótékonyságra. Az egyháznak és az árva gyerekeknek is jutna belőle.

Porsche 911 sportkocsi az álomverda

A nagykanizsai, kamionosként dolgozó Őri Árpád szintén rendszeresen lottózik, általában gépi ötöslottót választ. Őszintén kijelentette: soha sem gondolt volna arra, hogy megnyerné a főnyereményt, az olyan mesebeli. Viszont ha megtörténne, először venne egy Porsche 911 sportautót, a többi pénzt pedig rábízná a feleségére, hiszen eddig is ő volt a pénzügyminiszter a családjában.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában