Szót kell érteni az unokákkal a nyugdíjas nagyszülőknek

11 órája

Senior Akadémia: elkezdődött az őszi szemeszter

A művelődés, az új ismeretek szerzése az idősebb korosztály számára régóta nyitva áll Zalaegerszegen. A Senior Akadémia előadásai évek óta nekik szólnak, a program a nyugdíjasok, nyugdíjasklubok országos szövetsége és a zalaegerszegi önkormányzat mellett működő idősügyi tanács szervezésében valósul meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Szépligeti Mátyás, Jónyer István, Hutnik Eszter, dr. Kocsis Gyula, az országos nyugdíjas szövetség elnökhelyettese, Balaicz Zoltánné és Balaicz Zoltán polgármester a Senior Akadémia kezdetén

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A 2024-es őszi félévet csütörtökön nyitották meg, a korábbiakhoz képest új helyszínen, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Zalaegerszegi Képzési Központjában, ahol zsúfolásig telt a nagy előadóterem. 

A hagyományokhoz híven, az újra iskolapadba ülő örökifjú nebulókat Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte, aki elmondta, a világ gyors változásaival úgy lehet lépést tartani, hogy figyeljük a tudomány eredményeit, a körülöttünk zajló események hátterét, és különleges személyiségek életébe is bepillantást nyerünk. Az idősebb korosztály könnyebben szót ért az unokákkal, kölcsönösen segítik egymást a sok-sok újdonság megértésében. A Senior Akadémia szervezését a nyugdíjas szövetség zalai aktivistái mellett évek óta Balaicz Zoltánné Edit és Hutnik Eszter, a polgármesteri hivatal referense vállalja magára. 

A csütörtöki előadások között első alkalommal Kalkuttai Teréz anya életéről, munkásságáról hallhattak az idősebb korosztály tagjai Balaicz Zoltánné vetített képes előadásában. A továbbiakban dr. Szépligeti Mátyás botanikus mesélt a híres El Camino zarándokútról, melyet ő maga 2008-ban járt végig. A harmadik téma a sport világába vezetett, hiszen a négyszeres világbajnok asztaliteniszező Jónyer István beszélt a számára világhírnevet hozó sportkarrierjéről. Az érdeklődés mutatta, a nyugdíjas korosztálynak egyáltalán nem kényelmetlen az iskolapad.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában