Vidám versenyre várták a szépkorúakat

2 órája

Sűrűn keverték a kártyalapokat az egerszegi nyugdíjasok – fotógaléria és videó

Szeptember végén indult és október végéig zajlanak a zalai vármegyeszékhelyen az Idősek hónapjának programjai. A minap játékos sportvetélkedőn mérhették össze ügyességüket a szépkorúak, szerdán pedig a szellemi frissességüket mutatták meg Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban.

Mozsár Eszter

Legyen sakk vagy kártya, az idősek szívesen ülnek le egymással. Legtöbben blattoltak, de senki nem kibicelt. Fotó: Pezzetta Umberto

Nem kellett noszogatni a fitt nyugdíjasokat, akik ezúttal sakkoztak, kártyaparti- és rejtvényfejtő versenyen vettek részt. A legnépszerűbb kártyajátékok közül snapszert, römit és ultit játszottak. Ezekben a hetekben jószerével nem pihennek és unatkoznak, ugyanis számos alkalommal kapnak lehetőséget a tanulásra, sportolásra, kirándulásra, közismereti vetélkedőkre, gasztronómiai élményekre, művészeti tevékenységük és hobbijaik megmutatására. 

Az idősebbek otthon is szívesen fejtenek rejtvényt, így nem volt gond a verseny sem. Fotó: Pezzetta Umberto

A VMK-ban a megjelenteket a város nevében Gecse Péter alpolgármester, a Városi Idősügyi Tanács alelnöke köszöntötte. A vidám programot a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetség Zala Megyei Szervezete rendezte.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában