Az egész úgy kezdődött, hogy átkíséri a zebrán…

2 órája

Szilveszteri csetepaté az utcán – ütésekkel, rúgásokkal

Garázdaság miatt kell felelnie annak a megyeszékhelyi férfinek, aki az idei újév hajnalán elpáholta alkalmi ismerősét a nyílt utcán. Pedig akár barátság is születhetett volna közöttük.

Péter B. Árpád

A 18 éves vádlott január 1-jén, éjfél után sétált barátnőjével Zalaegerszegen, a Berzsenyi és a Kosztolányi utca kereszteződésénél, amikor észlelte, hogy egy ittas férfi tántorog a gyalogátkelő felé. Ekkor a szintén enyhén ittas ifjú felajánlotta: átkíséri a zebrán, ezért bele is karolt.

– A sértett mindeközben trágár megjegyzésekkel illette a vádlott barátnőjét, amitől a fiatal férfi ingerült lett, és több alkalommal megütötte a sértettet a fején. Ő elesett, s ekkor a vádlott többször meg is rúgta – elevenítette fel az esetet dr. Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett: az orra és a homloka zúzódott, azonban nem akart magánindítvánnyal élni. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt a büntetett előéletű férfivel szemben, „akinek erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen”, fogalmazott dr. Jánky Judit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában