Színesítik a közösségi életet

2 órája

Szüreti felvonulás Csömödérben

Négy év kihagyást követően élesztettek újra egy korábbi hagyományos programot Csömödérben. A Csömödér Községért Közalapítvány szervezésében szüreti felvonulás várta az érdeklődőket nemrég.

Korosa Titanilla

A szüreti felvonulás igazi közösségi ünnep volt Csömödérben

Fotó: Korosa Titanilla

A szüreti felvonulás az óvodások vidám, játékos-énekes műsorával kezdődött, mely kedves, családias hangulatot teremtett a rendezvényen. A felvonuláson négy traktorral vettek részt a helyiek, többen korhű viseletbe öltöztek, hagyományőrző asszonyokként kínálták a süteményeket és italokat a nézőknek, megidézve a régi idők szüreti mulatságainak hangulatát. 

szüreti felvonulás
A szüreti felvonuláson a csömödéri óvodások is felléptek 
Fotó: Korosa Titanilla

Szüreti felvonulás zenével, énekszóval 

A vidám szüreti menet résztvevőit énekszó és zene kísérte, mindannyian együtt élvezték az őszi ünnep pillanatait. A felvonulást a kisbíró szónoklatai színesítették, humorral és jókedvvel fűszerezve az eseményt. A szüreti felvonulás végén a résztvevőket a közösségi téren az alapítvány és a csömödéri Cserta-menti Nyugdíjas Klub tagjai által készített házias finomságokkal látták vendégül. 

Pillanatkép a szüreti felvonulásról
Fotó: Korosa Titanilla

Az esemény szép példáját adta a közösségi összefogásnak és a hagyományok ápolásának, erősítve Csömödér közösségi életét és megőrizve a szüreti ünnep értékeit a jövő generációi számára. Az alapítvány tagjainak célja, hogy a jövőben ilyen és ehhez hasonló programokkal színesítsék a közösségi életet, közelebb hozva egymáshoz az embereket a településen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában