Önerőből valósították meg

2 órája

Temetői fejlesztések Ortaházán

Jelentős újításokat végeztek az elmúlt időszakban Ortaházán, a sírkertben. A temetői fejlesztések érintették a ravatalozót is.

Korosa Titanilla

Balról Cseresnyés Péter, mellette Rácz József, aki szólt az elvégzett temetői fejlesztésről

Fotó: Korosa Titanilla

Önerőből valósították meg a munkálatokat az alig 90 lélekszámú faluban. A temetői fejlesztések végeztével avatóünnepséget tartottak pénteken. 

temetői fejlesztések
Németh Csaba plébános mondott áldást a temetői fejlesztésekre, hátul b-j Rácz József, Cseresnyés Péter, Tóthné Péter Judit jegyző, Bata Hajnalka, a vármegyegyűlés alelnöke, Kása Ádám, Páka polgármestere 
Fotó: Korosa Titanilla

Temetői fejlesztések – jelentős újításokat végeztek el

A temetőben elvégzett munkálatokról Rácz József, Ortaháza polgármestere elmondta, időszerű volt, hogy több feladatra is sort kerítsenek. Szükség volt a temetőt körbevenni fémkerítéssel, mert bejártak a vadak, a régi tujákat ezért kivágták, míg a már meglévő kerítésrészt újrafestették. Elvégezték a ravatalozó épületében a tisztasági festést, kicserélték a nyílászárókat, megújították a faburkolatokat. Emellett a ravatalozó környezetét is rendbe tették, új növényeket ültettek ki a Lenti Városüzemeltetési Kft. dolgozói, valamint még korábban térköves burkolatot kapott az épület előtti rész. A mindenszentekre készülve a temetői világítást is bővítették, új lámpákat helyeztek el a járda mentén. Utóbbi munkákat, valamint a kerítésépítést a lenti székhelyű Kerka-Bau Kft. végezte.

A temetői fejlesztésekre így mintegy 20 millió forintot fordítottak.

Méltatta a temetői fejlesztést Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki az átadón arról beszélt, hogy jellemzően minden településen nagy hangsúlyt fektetnek a temető rendben tartására, ezzel is kifejezve a megbecsülést eleink iránt. Példamutató a szándék, hogy mikor jut rá, illetve mikor kell, hogy jusson erre a célra, akkor a közösség is komoly erőket mozdít meg azért, hogy méltó körülményeket teremtsenek a temetőkben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában