Kell a hely a sok autónak

2 órája

Tömbbelső felújítási munkák a zalaegerszegi Kertvárosban

Zalaegerszegen a Hegyalja u. 46-52. és a Nemzetőr u. 1-11. sz. társasházak által határolt tömbbelsőben, a Bóbita játszótér közvetlen közelében lévő parkolót és lakóutat a Kovács Károly városépítő program keretében újították meg 2024 májusa és szeptembere között. Az elkészült beruházást kedden mutatták be a sajtó képviselőinek.

Arany Horváth Zsuzsa

Összesen 70 parkolóhely létesült a 841 m2 nagyságú területen

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester a multifunkcionális tér speciális használatára hívta fel a figyelmet a felújítás kapcsán,  melynek során 242 méter hosszúságú lakóútszakaszt aszfaltoztak le,  a társasház garázsbejáróinak szintjét a burkolatszinthez igazították. A  parkolókat térkőburkolattal építették át, így összesen 69 személygépjármű és 1 mozgássérült parkolóhely létesült  841 m2 nagyságú területen.  

felújítási munkák
Szak Tibor, Orosz Ferencné, Balaicz Zoltán, Péter Gyöngyi, a hivatal kommunikációs referense 
Fotó: Pezzetta Umberto

Orosz Ferencné, a városrész önkormányzati képviselője jelezte, a környéken jól haladnak a felújítással, a következő állomás az Építők útja rekonstrukciója lesz, és újabb szelektív hulladékszigetet is terveznek.

Kertváros, a népes városrész

A munka során a tömbbelsőben lévő szennyvízcsatorna-hálózat egy része is megújult, a csapadékvíz elvezetéséhez pedig 18 víznyelőaknát tisztítottak meg, és 4 új víznyelőakna is épült. A szelektív és a kommunális hulladékgyűjtő sziget egységes betonburkolatot kapott. Minderről Szak Tibor, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának szakembere szólt. A kivitelezési munkálatokat a Szabadics Zrt. és Horváth - Ép Kft. Konzorcium végezte.

A beruházás  költsége 106 millió forint volt, tájékoztatott a polgármester.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában