Évtizedes hagyományt elevenítettek fel

3 órája

Újra megmozdult Dobronhegy apraja és nagyja – fotógaléria

Hosszú kihagyás után ismét szüreti felvonulást rendeztek Dobronhegyen. A faluban egyre több a fiatal, ezért az új testület elképzelései között a minél változatosabb éves programkínálat megvalósítása is szerepel. A szombati mulatságot Vigh László országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Szalay Balázs

Mészáros Zsolt polgármester új rendezvényeket ígér a település lakóinak.

Fotó: Szalay Balázs

- A település lakossága 160 fő, ők szinte kivétel nélkül jelen vannak ezen a hiánypótló rendezvényen, amit a helyiek már nagyon vártak. Az új képviselő-testület elhatározta, hogy életet lehel a faluba, azaz visszahozunk minden olyan régi programot, ami már feledésbe merült. Dobronhegy évtizedek óta nem rendezett ilyen nagyszabású szüreti felvonulást, ezért meghívtuk a szomszédos települések érdeklődő lakóit is – mondta el a szombati eseményen Mészáros Zsolt polgármester.

A dobronhegyi felvonulás előkészítéséből a legkisebbek is kivették a részüket.
Fotó: Szalay Balázs

- Kiderült, hogy nagy igény van a közösséget formáló megmozdulásokra. Ennek elsődlegesen talán az lehet az oka, hogy egyre több fiatal költözik Dobronhegyre. A visszajelzések szerint a gyönyörű táj, a nyugodt környezet és Zalaegerszeg közelsége miatt találják sokan vonzónak a környéket. A fiatal faluközösség megtartása érdekében terveink között szerepel falunap és gyermeknap szervezése, valamint a maihoz hasonló további hagyományőrző programok létrehozása – tette hozzá Mészáros Zsolt.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában