Olvasóink véleménye a szombat esti balesetről

2 órája

Buszbaleset: van, aki börtönbe küldené a szabálytalanul előző férfit

Az egész országot felzaklatta annak a közlekedési balesetnek a híre, amely szombaton este történt Zalában, a 76-os főúton, az alsónemesapáti elágazó közelében. Mint arról hírportálunkon részletesen beszámoltunk, a baleset során egy szabálytalanul, a tiltó tábla hatálya alatt előző, a záróvonalat átlépő személygépkocsi ütközött össze a Volánbusz szemből érkező menetrend szerinti járatával, amely ezt követően az árokba hajtott, s az oldalára dőlve állt meg.

Gyuricza Ferenc

A baleset helyszíne szombaton Fotó: Pezzetta Umberto

A balesetben összesen 18 személy sérült, a rendőrség tájékoztatója szerint öten súlyosan. A súlyos sérültek között van a baleset okozója, a személygépkocsi fiatal, mindössze húsz éves vezetője is, akit tudomásunk szerint jelenleg a szombathelyi Markusovszky kórházban ápolnak. A történtekről olvasóink is véleményt alkottak, a zaol.hu Facebook-oldalán megjelent kommenteket látva egyértelműen kijelenthetjük: az ilyen és ehhez hasonló közlekedési kihágások elkövetőivel szemben a legsúlyosabb büntetések kiszabását látnák indokoltnak.

A legsúlyosabb büntetést a baleset okozójának

„Remélem soha többet nem kap jogosítványt!” – írja Vörös Tibor, hozzátéve: ő még biciklire sem engedné ülni a személyautót vezető fiatalembert. Németh Imelda szintén a vezetői engedély örökre szóló elvételét javasolja, felelőtlennek nevezve a balesetet okozó férfit. Találkoztunk olyan hozzászólással is, amely még a letöltendő börtönbüntetés kiszabására is indokoltnak tartaná. Rózsa László amellett, hogy a vétkes sofőr jogosítványának szintén örök időkre szóló betiltását követeli, arra is javaslatot tesz, hogy fizettessék meg vele a mentés összes felmerülő költségét, beleértve a sérültek kártalanítását is. Ez utóbbi kapcsán Balázs Zoltán viszont arra mutat rá, hogy az autóbusz utasai is felelősek lehetnek a sérüléseik miatt, ugyanis nem használták a biztonsági öveket. Olvasónk véleménye szerint a sérültek emiatt valószínűleg elveszítenénk egy esetleges kártalanítási pert. 

Megszólaltak a balesetben érintettek is

A hozzászólók közt akadtak olyanok is, akik részesei voltak a balesetnek, vagy közeli hozzátartozóik ültek az autóbuszon. Utóbbiak közé tartozik Mágel Fruzsina, akinek az édesanyja ült a balesetben érintett buszon. Ő is megsérült, Szombathelyen látták el. „Le a kalappal a sofőr bácsi előtt” – írja a hölgy, hozzátéve, hogy nagy ölelést küld neki, mert szerinte ennél jobban nem lehetett volna kijönni abból a helyzetből. Reidinger Anita szintén azt írta, hogy hálával tartoznak a sofőrnek, és úgy gondolja, az életüket köszönhetik neki. 

Együttérzés és sajnálat

Olvasóink többsége – beleértve a már említett személyeket is – sajnálatukat és együttérzésüket fejezték ki a történetek miatt, egyben mielőbbi felépülést kívánva a sérülteknek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában