Foglalkozással is készültek

1 órája

Vándorkiállítás: Kukori, Kotkoda és társaik Lentiben

A régi, vagy úgyis mondhatnánk, hogy a retró mesék világába kalauzolta el az érdeklődőket a lenti városi könyvtárban az elmúlt egy hónapban látható tárlat. Kukori és Kotkoda, Mazsola és Tádé, vagy a Frakk, a macskák réme történeteinek írója, Bálint Ágnes ma is népszerű szerző, az írónő meséit és pályafutását bemutató vándorkiállítás évtizedes emlékeket idézett fel a szép számú látogatóban.

Korosa Titanilla

A vándorkiállításon a Frakk, a macskák réme szereplői is jelen voltak jelképesen

Fotó: ZH

S hogy mivel is találkozhattak a vándorkiállítás látogatói? A plüss mesefigurák mellett a gyerkőcök legnagyobb kedvence a Faliszekrénybe zárt iskola és az eredeti írógép volt. A tablókról megismerkedhettek Bálint Ágnes meséinek hátterével, érdekességeket olvashattak a regényekről, a televíziós „kulisszatitkokról”. Természetesen könyvekből sem volt hiány, hiszen a magyar kiadások mellett a koreai és német nyelvre lefordított példányok is a kiállítás részét képezték.

A lenti könyvtárban nyílt vándorkiállítást több száz diák tekintette meg
Fotó: Korosa Titanilla

Vándorkiállítás, majd foglalkozások

Az alsós korosztálynak a kiállítás mellé kétféle foglalkozással is készültek a városi könyvtárban, egyik a Cicavízióra keresztelt diavetítés és kézműveskedés volt az 1-2. évfolyamosoknak. A Könyvekből lesz a csoda programon volt mese, játék, kézműveskedés a 3-4. oszrályosoknak.

Az intézmény munkatársai örömüket fejezték ki, hogy mindössze egy hónap leforgása alatt 17 csoport vett részt foglalkozásokon és 353 gyerkőc látogatta meg a kiállítást.

Összességében egy Csukás Istvántól származó idézet adja vissza legjobban a könyvtárosok tapasztalatait a programról: „A mese örök…”
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában