Sikeres fiatalokat köszöntöttek Zalaegerszegen

1 órája

WorldSkills Lyon 2024: zalai a legjobb magyar szakember – fotógaléria

Az utóbbi évek nemzetközi szakmai versenyein kimagaslóan teljesítettek a zalai fiatalok. Nekik és a felkészítő intézményeknek, tanároknak tartott ünnepséget csütörtökön délután a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum a Korona Szalonban. A WorldSkills Lyon 2024 zalai versenyzőinek Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár is gratulált.

Mozsár Eszter

A WorldSkills Lyon 2024 szakmai verseny sikeres zalai fiataljai és az ünnepség résztvevői: Pácsonyi Imre, a ZVK alelnöke, Szabó Károly, Vörös Balázs, Vizlendvai László, Mrakovics Olivér, dr. Sifter Rózsa, Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, Balaicz Zoltán, Hegyi Eszter, Nagy Bálint, Losonczi Péter, Vigh László és Kovács Dezső kamarai elnök

Fotó: Pezzetta Umberto

Bár az ünnepség elsősorban a 2024-es WorldSkills lyoni világverseny sikeres fiataljait mutatta be, a házigazda szakképzési centrum főigazgatója, Vizlendvai László és Szabó Károly kancellár felidézte a 2017-2023 között elért világ- és Európa-versenyek zalai eredményeit is, így Hédl Ádám Zoltán, Markó Ákos, Tóth Cságoly Laura, Offner Márton, Darabos Lili és Szabó Bence helytállását. 

WorldSkills Lyon 2024
Mrakovics Olivér lett a WorldSkills Lyon 2024 versenyen a Nemzet Legjobbja. Pölöskei Gáborné, Vizlendvai László és Szabó Károly nyújtott át az elismerést
Fotó: Pezzetta Umberto

A magyar szakképzés és a szakmai tudás versenyképes a világban

A rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester az önkormányzat nevében ígérte meg, ezután is megadnak minden támogatást a város oktatási intézményeinek. Vigh László országgyűlési képviselő a szülői és tanári példamutatás fontosságát emelte ki, Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta, óriási lehetőség ezeken a versenyeken megmutatni, hogy a magyar szakképzés milyen komoly eredményeket ér el. A kormánynak pedig kötelessége segíteni a gyakorlati képzőhelyek, a modern tanulási feltételek biztosítását.

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár arról szólt, kedvező és előremutató folyamat indult el a szakképzésben, így egyre több csillag születik, s a szakma sztárjaira mindenki nagyon büszke.

A WorldSkills Lyon 2024 zalai legjobbjai köszöntötték

A köszöntők után a helyettes államtitkár Vizlendvai László és Szabó Károly társaságában nyújtotta át a szakmák olimpiáján kimagasló eredményeket elért zalai diákoknak az elismeréseket. Aranyérmes és ezzel világbajnok lett webfejlesztő versenyszámban Mrakovics Olivér (ZSZC Ganz-technikum, Pannon Egyetem), aki a legjobb eredménnyel lett a Nemzet Legjobbja. Kiválósági érmet szerzett szépségápoló szakmában Hegyi Eszter (ZSZC Asbóth-technikum) és víz-, gáz- és fűtésszerelő szakmában Vörös Balázs (ZSZC Széchenyi-technikum), valamint villanyszerelő szakmában 20. helyen végzett Losonczi Péter (ZSZC Asbóth-technikum). 

A zalai legjobbakat nemrég a Zala Vármegyei és Iparkamara tisztújító küldöttgyűlésén is köszöntötték. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában