Alakuló képviselő-testületi ülés

2 órája

Zalalövő: Második városvezetői ciklusát kezdheti a polgármester

Számos érdeklődő, köztük a testvértelepülések delegációinak jelenlétében tartotta meg vasárnap délelőtt alakul ülését Zalalövő város önkormányzati képviselő-testülete. Az ünnepélyes eskütételt követően a működés alapvető feltételeiről döntöttek.

Gyuricza Ferenc

A június 9-i választás eredményét Szabó Józsefné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette. A polgármesteri tisztségért ketten indultak, Gyarmati Antal 850, Pintér Antal 520 szavazatot kapott. Képviselőnek 13-an jelentkeztek, közülük a szavazatok számának sorrendjében Herczeg Imre, Szabó Tibor, Kalamár Péter, Gyenese István, Vertetics László és Végh József kerültek be a testületbe. 

Zalalövő város képviselő-testülete. Balról: Vertetics László, Szabó Tibor, Kalamár Péter, Gyarmati Antal, Herczeg Imre, Végh József és Gyenese István Fotó: Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal második polgármesteri ciklusát kezdi, ám 1990 óta folyamatosan képviselő-testületi tag. Illetményét a törvényi előírások alapján havi bruttó 780 ezer forintban állapították meg, emellett 117 ezer forint költségtérítésre jogosult. Javaslatára társadalmi megbízatású alpolgármesternek Herczeg Imrét választották meg, aki 2009 és 2014 között, illetve az előző ciklusban is betöltötte már ezt a tisztséget. Tiszteletdíja 50 ezer forint, költségtérítése 7.500 forint lesz.

Az újonnan felállt képviselő-testület arról is döntött, hogy az önkormányzat az eddigieknek megfelelő módon továbbra is két bizottságot – pénzügyi, gazdasági és városfejlesztési, illetve kulturális és népjóléti – működtet, ám ezek létszámát hét-hét főre emeli. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában