pöttömöket is várnak a Pötty előadására

2020.09.30. 09:00

Kalandok szombaton a Griff Bábszínházban Tengerecki Pállal

Folytatódik a Hétvégék a bábszínházban előadássorozata a Griffben.

Arany Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Szil, szál, szalmaszál! Merre jár a Pál?... Ugye ismerős? Nos, zenés, világ körüli utazásra indulhatnak kicsik és nagyok Tengerecki Pállal, a Tamkó Sirató Károly verseiből ismert kedves figurával a Griff Bábszínház szombaton 17 órakor kezdődő, Kovács Petra által rendezett, Ecki, Becki, Tengerecki című előadásán. Szilinyi Arnold és Matola Norbert játékával a nézők vidám és Dés András zeneszerzőnek köszönhetően dallamokkal is kísért kiránduláson járják be a Föld, az űr csodáit, tengerek és sivatagok lakóit látogatják meg, hogy aztán élményekkel feltöltődve térjenek vissza az ismerős arcokhoz, mert otthon csak egy van, és oda jó hazatérni.

Felvételeink az Ecki, Becki, Tengerecki előadásán készültek
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Vasárnap délelőtt pedig várják a legkisebbeket, a pöttömöket is a Pöttyre, az Aprók Színháza bemutatójára, ami 10 óra 30 perckor kezdődik. A Juhász Anikó rendezte és koreografálta előadásban a Sipos Katalin tervezte eszközökkel, Szilinyi Arnold zenei kíséretében Szolnok Ágnes és Tóth Mátyás mutatja meg, milyen sokféle, állandóan változó és játékos lehet a pötty. Ott van mindenütt a világban: labdán, szoknyán, kabáton, vagy épp a katicabogáron, no meg szeplőként arcon, orron, esőcseppként az ablakon, néha sokasodik, néha eltűnik.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A babáktól a legfeljebb négyéves korú apróságoknak ajánlott előadáson a színek, a tér és a mozdulatok kerülnek a játék és a figyelem középpontjába.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A bábszínház új évadbeli előadásai az elmúlt hetekben szép számú nézőt vonzottak. A biztonságuk érdekében, a járványhelyzetre tekintettel szigorú intézkedések mellett várják őket ez után is. Rendszeres a játéktér és a nézőtér teljes körű fertőtlenítése ózongenerátorral, valamint munkatársaik maszkot viselnek, a közönség pedig csak ütemezetten, “zsilipelve” foglalhatja el helyét, illetve távozhat az előadás végén.

Pillanatok a Pötty című előadásból, amit vasárnap 10.30-tól mutatnak be
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában