Vasi termés

2024.06.25. 08:30

Hétfőn délután mutatták be a Pannon Tükör idei 3. számát a megyei könyvtárban

A jövőre 30 éves Pannon Tükör - regionális kitekintésű - kulturális művészeti folyóirat a legújabb számában a szombathelyi művészeti életet mutatja be több íráson keresztül.

Arany Horváth Zsuzsa

Salamon Júlia, dr. Bordács Andrea, dr. Gyimesi Endre, Bubits Tünde, Nagygéci Kovács József Fotó: Pezzetta Umberto

A lap sorozata időről időre kitekint egy-egy tájegység, város, mikrorégió szépirodalmi, képzőművészeti termésére, ezúttal a vasi szomszédvárhoz kapcsolható szerzőkkel találkozhat az olvasó. Szabó T. Anna költő, író, Fehér Renátó író, szerkesztő mellett a társművészetek rovatban a szombathelyi színház és az egyetemi kar művészetoktatói munkája is fókuszba kerül. Hétfő délután ezért vendégeskedett  a Pannon Tükör-közönségtalálkozón az ELTE BDPK Vizuális Művészeti Tanszékének két oktatója, dr. Bordács Andrea  és Salamon Júlia. Mindketten jegyeznek  képzőművészeti tárgyú írást a Pannon Tükör 2024/3. számában.  A Vizuális Művészeti Tanszéket 2014 óta a Németh Lajos-díjas esztéta, dr. Bordács Andrea vezeti, akinek nemrég jelent meg a Múzsák lázadása című tanulmánykötete. 

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban tartott lapszámbemutatón dr. Gyimesi Endre, a folyóiratot kiadó Pannon Írók Társasága elnöke és Bubits Tünde főszerkesztő szólt a periodika friss összeállításáról, a vendégekkel Nagygéci Kovács József online-főszerkesztő beszélgetett.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában