Musical a szerelemről, a párkapcsolatról, rólunk

2024.07.03. 17:46

Ájlávjú csütörtöktől a Kvártélyházban

Az igazi kulturális csemegéket, minőségi szórakozást kínáló ZAlaegerszegi KOrtárs Művészeti Fesztivál (ZAKO) múlt heti öt (vendég)előadása után saját produkcióval folytatódik a KvártélyházNyár programsorozata: csütörtöktől jövő szombatig öt este láthatja a közönség a Kvártélyház udvarán, a csillagos ég alatt a tavalyi sikerdarabot. Joe DiPietro-Jimmy Roberts Ájlávjú – Te édes, de jó vagy, légy más című jókedvű musical-revűje a szerelem, a párkapcsolatok világába kalauzolja a nézőket.

Varga Lívia

Jókedv és szerelem a Kvártélyház színpadán. Támadi Anita és D. Varga Ádám elöl, Dura Veronika és Szentgyörgyi Dániel mögöttük

Fotó: Pezzetta Umberto

Négy fiatal színész (Dura Veronika, Támadi Anita, D. Varga Ádám, Szentgyörgyi Dániel) negyvenöt különböző szerepben, húsz élethelyzetben veszekszik, szeret, ismerkedik, házasodik és szakít, igényes, remek dalokat (szólót, duettet, tercettet vagy éppen négyszólamú kantátát) énekelve, élőzenével kísérve, Tompagábor Kornél rendezésében. Az előadás koreográfusa Kósa Ruben, a hangszerelés Máriás Zsolt érdeme. A három zenész (Zumbók-Jakobovics Nikoletta, Salamon Attila és Máriás Zsolt) pedig nem csak hangszeren játszik, szerepet is kap az előadásban. Cseh Richárd (policeman) színpadi jelenléte ugyancsak üde színfolt a darabban.

– Az Ájlávjú című zenés színművet a világ számos színházában nagy sikerrel mutatták be, én is régóta terveztem színre vitelét. Tavaly aztán meglett rá a négy színész és az elképzelésem arról, milyen legyen a darab zenei világa, amit egy gitáros, egy csellista és egy zongorista közös játékára építettünk Máriás Zsolt zenei vezetővel– mondta az előadásról Tompagábor Kornél. – Estéről estére érdekes látni, hogy ennek a nyolc embernek a konstellációja mit hoz ki a darabból: bravúrjátékra „kényszeríti” a benne szereplőket.

Az előadást a következő napokon tűzi műsorra a Kvártélyház: július 4., 5., 6., 12., 13., minden este 20.30-tól. Menjenek, jó lesz!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!