Kiléptek a síkból a térbe a műalkotások

2024.07.25. 16:30

Különleges tárlatvezetés volt a zalaegerszegi Göcseji Múzeumban

Műalkotások síkban és térben címmel rendhagyó tárlatvezetést tartottak szerdán délután Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban. A magángyűjteményből rendezett Rejtőzködő kincsek című időszaki kiállításon Szényi Krisztina kommunikációs munkatárs a kollekció festményeiről (tájképek, portrék, csendéletek, enteriőrök) és alkotóiról mesélt, míg Kiss Nóra etnográfus a képekhez szorosan kapcsolódó műtárgyakról árult el többet.

Mozsár Eszter

Szényi Krisztina ismerteti Brodszky Sándor: Margit-szigeti részlet című festményét, előtérben egy 1910 körüli női hímzett napernyő

Forrás: Göcseji Múzeum

A műtárgyakat a múzeum gyűjteményéből válogatták a festmények mellé, így nemcsak síkban, hanem térben, szó szerint kézzelfogható közelségben kalandoztak a múltban és a művészettörténetben a résztvevők. A következő hasonló témájú tárlatvezetés július 31-én, szerdán 17 órakor lesz a Göcseji Múzeumban.

Kiss Nóra néprajzkutató id. Markó Károly: Amorettek itáliai tájban című festménye előtt, amihez kiválóan párosítottak egy barokk templomból származó puttófejet
Forrás: Göcseji Múzeum

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában