Filmfesztivál

2024.08.25. 13:49

Kern András az olasz útról és az ágyjelenetekről a Bujtor-filmfesztiválon (képgalériával)

Kern András volt a vendég szombaton este Keszthelyen a Bujtor István Filmfesztiválon.

Szabó Judit

Kern András és L. Dézsi Zoltán érkezik a Balaton Színházba

Fotó: Molnár Krisztina

Rockabilly koncertek, pöttyös ruhák, veterán autók, tánc, Az elvarázsolt dollár és a vörös szőnyegen Kern András - címszavakban így foglalható össze a keszthelyi Bujtor István Filmfesztivál szombat esti eseménysorozata. 

Kern Andrással L. Dézsi Zoltán beszélgetett
Fotó: Szabó Judit

A Fő téren nagy bulit csaptak a zenekarok, a színházban pedig telt házas közönségtalálkozót tartottak Kern Andrással, az Ötvös Csöpi-filmek Kardos doktorával. A művésszel L. Dézsi Zoltán beszélgetett. Kern András mesélt az életéről, a színészi pálya és a filmforgatások kulisszatitkairól. Elmondta, hogy négy Ötvös Csöpi-film készült, az elsőt, a Pogány Madonnát Mészáros Gyula rendezte, a többit Bujtor István. A Pogány Madonnát meghívták egy olasz filmfesztiválra. Kern András – a tőle megszokott lehengerlő stílusban előadott – sztorija arról szólt, hogy milyen kalandos körülmények közepette jutott el Balatonszepezdről Cattolicába a Daciájával, az út elején Bujtor István társaságában. Ausztriában viszont egy hölgy miatt Bujtor kiszállt a kocsiból s kis időre ott maradt, Kern pedig egyedül folytatta útját, megküzdve a román autó műszaki "csodái" és egy magyar esztergályos okozta baleset kihívásaival is. Nagy nehezen odaérve pedig a művész azzal szembesült, hogy nem találják a vendéglistán... Harsogott a terem a nevetéstől – a történet egyébként ismerős lehet a Lehetetlen című műsor 1995-ös adásából is. Kern András egy kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy milyen érzés ágyjeleneteket forgatni szebbnél szebb színésznőkkel. Nos, semmi extra, ilyenkor ugyanis színészként, nem férfiként/nőként működik az ember, ez is csak munka, összegezte Kern András. 

A Fiat 500-as az Az elvarázsolt dollárban a keszthelyi vetítésen. Az autót kiállították a Fő téren
Fotó: Szabó Judit

Keszthelyen, a Fő téren veteránautó-kiállítást is láthatott a közönség a filmfesztivál ideje alatt, s ott volt az Elvarázsolt dollárban szereplő fehér Fiat 500-as is. Az ikonikus kocsit láthattuk tehát a filmvásznon, a maga valójában, sőt még a makettjét is a Balaton színházbeli Bujtor-kiállításon.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában