Kiállítás a Neurogalériában

2024.09.15. 11:00

Az alkotásokban a szív és a lélek a közös pontok

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház és a Pécsi Tudományegyetem ötvenéves képzési együttműködése alkalmából nyílt kiállítás a Neurogalériában, a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központ alkotókörének képzőművészeti munkáiból.

Antal Lívia

A képen az alkotók (b-j): Farkas Katalin, Erdős Vivien, Domján Krisztina, Gasparics Laura, Szép Hedvig és Palatkás Anna

Fotó: Pezzetta Umberto

A megnyitón köszöntőt mondott Dancs Jenő ápolási igazgató, aki a képzési központtal való kiváló szakmai együttműködést méltatta. Dr. Császár Gabriella, a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központjának igazgatója dicsérte a hallgatókat, akik tanulmányaik mellett még képzőművészeti tevékenységet is folytatnak. 

Szép Hedvig, az alkotókör vezetője elmondta, hogy közel másfél éve alakult meg a csoport. Az endometriózis világnapjához kapcsolódva kaptak felkérést, hogy képi világban jelenítsenek meg üzeneteket. Céljuk minden esetben a tudomány és a művészet összekapcsolása. A Neurogaléria tárlatára értelemszerűen a neurológiai szakterület bemutatásával készültek. Műfaji és technikai megkötést nem fogalmaztak meg. Alkotásaikban a lelkesedés, a kreativitás, a szív és a lélek a közös pontok.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában