A streamingszolgáltatók heti kínálatából

2024.09.10. 11:02

Batman és a briliáns barátnők is a képernyőn – film- és sorozatajánló

Teljes gőzzel dübörögnek és a héten is újabb és izgalmas premierekkel várják nézőiket a hazai streamingszolgáltatók, amelyek között érkezik a Netflix legújabb sci-fije, a Csúfok. A visszatérő sorozatok között pedig megtalálhatjuk a Briliáns barátnőm legújabb évadát is. Az e héten debütáló filmekből és induló sorozatokból válogattunk a heti filmajánló írásunkban a mafab.hu alapján.

Korosa Titanilla

Zoë Kravitz és Robert Pattinson a Batman című filmben

Forrás: mafab.hu

Szeptember 10-án a negyedik évaddal érkezik a Briliáns barátnőm a Maxon. Miután elhagyta Nápolyt, Elena ismert írónő lett. Megházasodott, majd elvált, végül visszatért szülővárosába. Lila viszont Nápolyban maradt, és gondjai vannak a Camorrával. 

Irene Maiorino és Alba Rohrwacher a Briliáns barátnőm című sorozatból
Forrás: mafab.hu

Az eddigi legsötétebb Batman-film

Többen fogadták elsőre fenntartásokkal, mikor Robert Pattinson kapta meg Batman szerepét a legutóbbi denevéremberes filmben. Aki még nem látta, szeptember 13-től megnézheti a Maxon, hogy sikerült-e hitelesen alakítania a figurát a színésznek. Ami nagy változás a korábbi Batman-mozikhoz képest, hogy itt nem az akciókra helyezték az alkotók a hangsúlyt, hanem inkább egy krimi az egész film, és a játékidő java részét a nyomozások viszik el. 

Az animáció kedvelőinek is nyújtanak újdonságot, szeptember 13-án érkezik Rango, a kaméleon. Zseniális kis animációs mese egy végtelenül kedves, aranyos történettel, helyzetkomikumokkal megtűzdelve, szép és hallgatható párbeszédek, gyönyörűen megszerkesztett és rajzolt karakterek. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt tálalható. 

Brad Pitt a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című filmjében
Forrás: mafab.hu

Júliusban Magyarországon járt Brad Pitt, most egy 2007-es filmjét nézhetjük a Maxon szeptember 12-től. A Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című filmje fantasztikusan felvezetett és előadott történet. Kliséktől mentes, letisztult sztori, gyönyörű a képi világa és zseniális Pitt játéka is. Ami itt különösen fontos még, hogy nagyon szép a zene, és nem pörgős a film, ezért türelem kell a megtekintéséhez.

Időutazás a Netflixen

A török sorozatoknak is megvan a maguk rajongótábora, de nem csak az ő figyelmükbe ajánljuk a szeptember 12-én a Netflixen kezdődő Éjfél a Pera Palace Hotelben című sorozat második évadát. 1995-ben, miután megtalált egy 1940-es években készült fényképet, amelyen még kisbabaként szerepelt, Esra úgy döntött, hogy visszatér abba a korszakba, hogy megkeresse édesanyját és annak családját. Ahmet figyelmeztetése ellenére, hogy ne változtassák meg az időt, Esra és Ahmet 1941-ben találja magát. Míg Esra azonnal elindul, hogy megtalálja az édesanyját, Ahmet rájön, hogy szakadékot hoztak létre az időben. Eközben Halit újra megjelenik 1941-ben, miután felfedezte, hogy képes utazni az időben, hogy megkeresse Esrát, akibe 1919-ben beleszeretett, és ezzel még nagyobb káoszt okoz.

Joey King, Brianne Tju, Keith Powers a Csúfok című filmből
Forrás: mafab.hu

Szeptember 13-án debütál a Netflixen a Csúfok című dráma. Egy futurisztikus világban, ahol 16 éves korban plasztikai műtétet írnak elő, Tally alig várja, hogy sorra kerüljön, és csatlakozhasson a társadalom többi tagjához. Ám amikor egy barátja megszökik, Tally olyan útra indul, hogy megmentse őt, amely megváltoztat mindent, amiről azt hitte, hogy vágyik rá. 

A sport és az életrajzi filmek kedvelői szeptember 12-től ismerhetik meg az ismert argentin labdarúgó, Ángel Di María sikerhez vezető útját. Ez a dokumentumfilm-sorozat a szegény származásától a világbajnokká válásig meséli el az ikonikus argentin labdarúgó életét és pályafutását. 

Horrorra akadva

A héten a Skyshowtime horrorra akad... Látható a Boldog halálnapot! misztikus triller két, A sikoly három része, valamint A kör is. De a horror-vígjáték kategória egyik legjobbja, az Addams Family két része is műsorra kerül.

A Disney+-on szeptember 13-án érkezik egy Star Wars történet, legó verzióban LEGO Star Wars: Újjáépíteni a galaxist címmel. 

A divatdiktátorokat is várják a képernyők elé, kezdődik 13-án a Vogue: A 90-es évek című dokumentumfilm, melyből az 1990-es évek divatiparának meghatározó története bontakozik ki a Vogue szerkesztői, Hamish Bowles, Edward Enninful, Tonne Goodman és Anna Wintour szemével. 

Szeptember 10-én az Amazon Prime-on debütál a The Money Game című dokumentumfilm-sorozat első évada, melyben azt boncolgatják, hogy az amerikai egyetemi sportolók hogyan használják ki az irányelvek változásait, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy profitáljanak a reklámokból. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában