Koncert a Vadpörkölt- és Borfesztiválon

2024.09.10. 15:32

Még két stúdióalbumot tervez a Shabby Blues Band

Másfél órás, 22 dalból álló műsorral lépett fel Zalaegerszegen, a Vadpörkölt- és Borfesztivál Dísz téri színpadán a helyi Shabby Blues Band. A már több mint három évtizede működő formációt az egyik legjobb blues zenekarként tartják számon hazánkban.

Gyuricza Ferenc

A Shabby Blues Band fellépése Zalaegerszegen

Fotó: Pezzetta Umberto

A Shabby Blues Band 2023 januárja óta nyolc taggal, három énekessel működik. A zenekar alapítója s egyben vezetője, a szájharmonikás Kránitz Tóni szerint ez nemcsak arra biztosíték, hogy bármilyen körülmények között s bármikor színpadra tudnak lépni, de egyben a legerősebb felállásuk is ehhez a korszakhoz kötődik.

– A Shabby Blues Band eddigi 32 éve alatt rengeteg tagcserén esett át, de a zenei irányvonala sosem változott – magyarázta a zenekarvezető. – Nyolc nagylemezünk jelent meg, és a jelenlegi felállásnak köszönhetően valamennyiről szerepelnek is dalok a koncertjeinken. A 35 éves jubileumunkra egy dupla vinyl album kiadásán gondolkodunk, ezen az eddigi legsikeresebb dalaink lesznek hallhatóak. A válogatásalbum előkészítése mellett folyamatosan dolgozunk új szerzeményeken is, azt tervezem, hogy a jelenlegi felállással még legalább két új stúdióalbumot adunk ki. Addig legalábbis biztosan nem hagyom abba a zenélést, amíg a Shabby Blues Band tizedik nagylemeze el nem készül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában