A streamingszolgáltatók heti kínálatából

2 órája

Háború a rendőrség ellen – Oscar-díjas film a Max-on

A hazánkban elérhető streamingszolgáltatók újabb csemegékkel készülnek nézőik számára. A Disney+ jóvoltából érkezik például az Útinapló: Bruce Springsteen and The Street Band, amely a híres énekes turnéjába enged betekintést, s egy Oscar-díjas alkotás a Max-on, melynek alapsztorija egy háború a rendőrség ellen. Az e héten debütáló filmekből és induló sorozatokból válgattunk a mafab.hu közlése alapján.

Korosa Titanilla

Háború a rendőség ellen - A képen Frances McDormand a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben

Az újdonságok mellett több, már sikert aratott történetet is nézhetünk, akár újranézhetünk ezen a héten. Itt van például a magyar csodakanca története, illetve a háború a rendőrség ellen, melyet egy anya indít lánya meggyilkolása után. 

Háború a rendőrség ellen – meghökkentő történet a Max-on 

A Max adja október 24-től a Hétköznapi vámpírok fantasy-vígjáték 6. évadát. A történetben egy nagyon rövid vámpírrá válás után Guillermo átértékeli az életét. Ki ő, ha nem egy szolga, aki bármit megtesz, hogy a mestere kedvében járjon, abban a reményben, hogy egy nap vámpírrá változik? Eközben a vámpírok is gondolkodóba esnek. Amikor egykori szobatársuk 50 év szunyókálás után újra felbukkan, rádöbbennek, milyen keveset tettek fél évszázad alatt - egyetlen célt sem értek el, egyetlen álmot sem követtek, az Újvilág egyetlen részét sem hódították meg (kivéve az utcájukat és az Ashley Street egy részét). 

Hatodik évaddal jön a Hétköznapi vámpírok

Október 24-től Oscar-díjas film érkezik a Max-ra, melynek rövid története: háború a rendőrség ellen. A Három óriásplakát Ebbing határában című nyomasztó és meghökkentő filmben hónapok teltek el Mildred Hayes (az Oscar-díjas Frances McDormand) lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő ezért vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek (az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson). Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos Jason Dixon (Sam Rockwell) is beleártja magát az ügybe, a viszony Mildred és az ebbingi hatóság között egyre inkább elmérgesedik. 

A képen Frances McDormand, Woody Harrelson, a történet középpontjában a háború a rendőrség ellen a Három óriásplakát Ebbing határában Oscar-díjas filmben

A Netlix-en október 23-án jön az Amikor leszáll az éj Jean Reno főszereplésével. A filmben egy család egy kártyajáték segítségével visszakerül a múltba, ahol minden éjszaka vérfarkasokkal kell szembenézniük. 

Jelenet az Amikor leszáll az éj című filmből

Én vagyok a Zodiákus címmel október 23-án kerül fel a Netflix kínálatába az a dokumentumfilm, melyben új bizonyítékok és interjúk arra utalnak, hogy Arthur Leigh Allen a Zodiákus gyilkos, miközben a csapat megvizsgálja az Allen családjától származó levéltári anyagokat, amelyek összekapcsolják őt a hírhedt gyilkosságokkal, amik meghatározták a bűnözés korszakát. 

A magyar csodakanca története a Netflix-en

Többeknek okozott megjelenését követően pozitív meglepetést a Kincsem című magyar kosztümös, romantikus történet. A film középpontjában az öntörvényű Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme lesz látható, valamint elénk tárul Kincsem, a világhírű magyar csodakanca mesébe illő pályafutása is. Blaskovich és a szépséges Klára, von Oettingen modern és felvilágosult lányának viharos szerelmét is bemutató történetnek az 1848-49-es szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországa, továbbá Európa legendás lóversenypályái adnak majd káprázatos hátteret... 

A Skyshowtime-on október 26-tól érhető el Lisa Frankenstein című, idén bemutatott filmújdonság. Ez a rendhagyó romantikus vígjáték az elismert forgatókönyvíró, Diablo Cody (Juno, Pszichoszingli, Ördög bújt beléd) legújabb filmje egy félreértett tinédzserről és gimis szerelméről, aki történetesen egy jóképű hulla. Miután a fiú egy sor mókásan borzalmas körülmény összejátszása nyomán életre kel, a pár gyilkos útra indul, hogy rátaláljon a szerelemre, a boldogságra… és néhány hiányzó testrészre. 

A Disney+ október 25-től adja az Útinapló: Bruce Springsteen and The Street Band című dokumentumfilmet, amely a Springsteen zenekar 2023-2024-es világkörüli turnéjának kulisszák mögötti előkészületeit mutatja be. 

Október 24-én kezdődik a Dr. Odyssey című sorozat, főszereplője Max (Joshua Jackson), egy luxushajó új fedélzeti orvosa. A kis létszámú, de különleges orvosi csapat a parttól mérföldekre egyedi orvosi válsághelyzetekben és bonyolult emberi kapcsolatok között navigál.

Az Apple TV+-n október 25-től nézhető a Before című drámasorozat, melyben miután tragikus módon öngyilkosság miatt elveszítette feleségét, Eli Adler gyermekpszichiáter találkozik egy problémás kisfiúval, akinek úgy tűnik, kísérteties kapcsolata van Eli múltjával. 

Az Amazon Prime Video kínálatában látható október 24-től Kate Beckinsale főszereplésével a Canary Black című akciódráma. A történet Avery Gravest követi, amint terroristák megzsarolják, hogy elárulja saját országát, és megmentse elrabolt férjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában