Mivel töltsük a hétvégét?

2 órája

Programok a keszthelyi térségben október 26-án és 27-én

Mészáros Annarózsa

Gyenesdiás természeti csodái és épített öröksége

Gyenesdiás természeti csodái és épített öröksége ihlette képzőművészeti alkotásokból rendezett kollektív képzőművészeti kiállítás nyílik szombaton 17 órakor a József Attila Művelődési Ház és Könyvtárban.

TÖKölődő Játszóház

Szombaton 10 és 12 óra között Balatongyörökön a Bertha Bulcsú Művelődési Házban vidám, őszi barkácsolás, kézműveskedés, mókázás várja a kicsiket és a nagyokat! 

Távcső Filmklub: Esemény

Szombaton este 18 órakor újraindul Keszthelyen a Balaton Színházban a Távcső Filmklub. A szezon első vetítésén Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó, Arany Oroszlán-díjas film kerül a vászonra. A belépés ingyenes.

Fitten Sármelléken

Aktív sportolással teli nap szombaton 10 és 18 óra között a Közösségi Színtérben, különböző bemutatókkal, sportágakkal, előadásokkal és kitelepülőkkel. 

Őszi pezsgés

Hat pincészet, valamint zalai termelők ismét elhozzák a boraikat a Zenitbe, Vonyarcvashegyre szombaton 13 és 18 óra között. Élő zene is jár a borok mellé, a Babos Lajos - Piller Balázs Duó és Németh Norbert játszik harmonikán ezen a délutánon.

A Szent Korona látogatása
Őfelsége, a Magyar Szent Korona hiteles másolata látogatható szombaton 15 órától  Keszthelyen a Karmelita Bazilikában.

Kastély-krimi – interaktív nyomozás, csodálatos környezetben!
Keresik Magyarország legjobb 50 magánnyomozóját szombaton 18 és 20 óra között a Festetics-kastélyban, Keszthelyen! Különleges időutazás, gyönyörű környezet, ahol egy rejtélyes bűntény történik. A jelentkezőknek a játék során egy váratlan gyilkosságot kell megfejtened az ott hagyott bűnjelek, bizonyítékok és a csavaros észjárás segítségével.

Megy a gőzös, megy a gőzös…
A program a vasút és a vasútmodellezés világát mutatja be a Festetics-kastélyban. Az érdeklődők szombaton 14 órától megtekinthetik a Vasútmodell kiállítás híres gőzmozdony-modelljeit és megismerhetik történetüket is Keszthelyen. A terepasztalon nyomon követhető a vonatok világának fejlődése, amelyet számtalan érdekes történet színesít.

JazzKamra
Cafuné lemezbemutató koncert lesz Gyenesdiáson a Községházán 18 órakor. A zenekar repertoárjában a tradicionális dél-amerikai gitárzene, choro, bossa nova és samba, különleges darabjai foglalnak helyet portugál és spanyol nyelven.  

Unisex koncert
Szombaton este 20 órától csap a húrok közé az ország egyik legismertebb zenekara az Unisex, Keszthelyen a No1 Szalonban. A csapat ez év nyara óta zalai énekesnővel büszkélkedhet Szabó Siklódi Lia személyében.

Mamacito Latin Fiesta
Latin Fiesta vibe-al vár mindenkit a No1 Szalon szombaton 21 órától Keszthelyen. Az este folyamán latin táncosok érkeznek és felejthetetlen karibi hangulatot varázsolnak! A belépés díjtalan!

Apostoli vizitáció a a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában
Excellenciás és Főtisztelendő Michael Wallace Banach c. érsek, apostoli nuncius Őszentsége Ferenc pápa magyarországi nagykövete látogatást tesz Keszthelyen és vasárnap 10 órakor ünnepi szentmisét celebrál a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilikában. Excellenciás és Főtisztelendő dr. Udvardy György veszprémi érsek úrral. Koncelebrál a Keszthely-Zalaszentgrót Esperesi Kerület papsága. Zenei szolgálatot végez a Kis Szent Teréz Kórus és a Festetics György Zeneiskola tanáraiból álló zenekar. Elhangzik: Léo Delibes – Missa Brevis

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában