Szavalóverseny

2 órája

Versmondók a varázslatos őszről

Négy óvoda összesen 24 fővel vett részt a Salla Művelődési Központ és Könyvtár már hagyományos őszi szavalóversenyén Zalalövőn. A szervező intézmény kérésének megfelelően az ifjú versmondók az évszakhoz kapcsolódó költeményeket mutattak be.

Gyuricza Ferenc

A különdíjat kapott versmondók: Balról: Bischof Ádám, Tolnay Borba Anna és Szekér Zsombor

Fotó: Gyuricza Ferenc

A program a versenykiírással összhangban ezúttal a Mit suttog az őszi szél? címet kapta. A szervező intézmény munkatársa, dr. Molnárné Skriba Judit ki is emelte: rengeteg olyan, gyermekeknek szóló nagyszerű verse van a magyar irodalomnak, amely a varázslatosan szép őszhöz kötődik, így a választás során viszonylag könnyebb dolga volt az óvodapedagógusoknak vagy szülőknek.

A zsűri által legjobbnak tartott versmondók. Balról: Szakál Anna Boróka, Kungli József Ádám és Szakál Hanna Cseperke 
Fotó: Gyuricza Ferenc

A versenyre a bajánsenyei, a zalacsébi, a zalalövői és a zalaszentgyörgyi óvoda nevezett, összesen 24 kisgyermek szavalatával. A résztvevők a szervező intézményben háromtagú zsűri – amelynek tagjai dr. Scheinné Büki Magdolna és Verteticsné Szekeres Klára nyugalmazott pedagógusok, valamint Bischofné Hesinger Katalin író-költő és művelődésszervező, a házigazda intézmény munkatársa voltak –, illetve társaik és az érdeklődő szülők, hozzátartozók jelenlétében mutathatták be a kiválasztott verseket. Az elhangzott produkciókat dr. Scheinné Büki Magdolna értékelte, hasznos tanácsokat is adva a résztvevőknek.

A zsűri a verseny legjobb szavalójának a Bajánsenyei Pöttömsziget Óvoda és Mini Bölcsődébe járó Szakál Hanna Cseperkét választotta, a második helyezett a Salomváron élő, de a zalacsébi óvodába járó Kungli József Ádám, míg harmadik az ugyancsak Bajánsenyéről érkezett Szakál Anna Boróka lett. Különdíjat Tolnay Borka Anna (Bajánsenye), Bischof Áron (Zalalövő), és Szekér Zsombor (Zalaszentgyörgy) kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában