Még tanulják a Salla Ringet

2022.04.04. 07:00

A sárral is meg kellett küzdeni az autókrossz Nyugati Kupa nyitányán

Az elmúlt napokban hullott csapadék miatt felázott talaj még látványosabbá és izgalmasabbá tette az amatőr autókrosszversenyt, amit szombaton bonyolítottak le a tavaly megnyitott Salla Ringen. A Nyugati Kupa elnevezésű új sorozat szezonnyitó rendezvényén mintegy harminc járművel vettek részt versenyzők.

Gyuricza Ferenc

Startol a középkategória mezőnye, elöl a 900-as rajtszámú autóban a későbbi győztes Lakatos Lénárd tapossa a gázpedált Fotó: Gyuricza Ferenc

A Zalalövői Autó-Motor Sport Egyesület által rendezett viadal egy egész éves sorozat nyitóeseménye volt. Szabó József elnök elmondása szerint ugyan a várakozásokat kissé alulmúlta a résztvevők száma, ennek ellenére izgalmas futamokat láthatott a közönség. 

 

– A Salla Ring egy új versenypálya, ezért mindenki számára tartogat meglepetéseket – folytatta a házigazda szervezet elnöke. – Mi magunk sem számítottunk például arra, hogy a megelőző napok esőzései miatt a pálya felszíne öt centiméteres, öszszefüggő sárréteget alkot majd, amivel bizony alaposan meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. Ennek a sportágnak viszont éppen ez a lényege, a technika és az emberi tudás mellett a külső körülmények is alakítják az eredményeket, így még kiélezettebbé vált a vetélkedés. 

 

Szabó József szólt arról is, hogy ezúttal főleg zalai és vasi versenyzők ültek a kormánykerék mögé, de voltak külföldi nevezők is. A futamokat öt kategóriában – quad, kis, közepes, nagy, valamint női – rendezték meg, emellett volt időmérő verseny a junior korosztálynak, külön indultak az épített járművek, azaz a szöcskék, zárásként pedig egy szuperfutamot is tartottak, utóbbira bárki nevezhetett. 

 

A kategóriák győztesei: Georg Strohmayer (quad), Lakatos Dominika (széria kicsi), Lakatos Lénárd (széria közepes), Lukács Zsuzsa (széria nagy), Vargáné Szabó Annamária (női) voltak. A szöcskék versenyében Molnár Vilmos bizonyult a legjobbnak, a juniorok időmérő versenyében Horváth Vivien érte el a legjobb eredményt. A 2000 köbcenti feletti járművek esetében pedig Varga Béla győzött. 

 

A Salla Ringen a következő versenyt április legvégén tartják, akkor az offroad ág képviselőit várják az északnyugatzalai városba, ahol többek közt éjszakai futamokon is bizonyíthatják rátermettségüket a technikai sport kedvelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában