Díjak a legjobb kanizsai sportolóknak

2024.05.08. 11:00

Sakkozók, ökölvívók és egy kötélugró kapott elismerést Nagykanizsán - fotógaléria

A város idén is elismerésben részesítette azokat a helyi sportolókat, akik az előző esztendőben, jelen esetben 2023-ban a legjobb teljesítményekkel rukkoltak ki.

Kühne László

Díjátadók és díjazottak: Gábris Jácint önkormányzati képviselő, Csermák Anna, Kovács Bence, Tóth László a Kanizsa Box Klub képviseletében, Demeter Dorina, Szakasics Szabolcs, aki Antal Gergely nevében vette át az elismerést, valamint Balogh László polgármester

Fotó: Szakony Attila

A döntéshozók szerint az év férfi sportolója 2023-ban a sakkozó Antal Gergely, a Tuxera Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub játékosa lett. Antal oszlopos tagja az immár tizenötszörös hazai csapatbajnok kanizsai együttesnek és egyben az idei sakkolimpiára készülő magyar válogatott keretének is tagja.
A legjobb női díjazott címét Demeter Dorina érdemelte ki, aki szintén a Tuxera Aquaprofit NSK egyesületének igazoltja, és a sakkolimpiás női csapat kerettagja.

A legjobb csapat kategóriájában az országos klubranglistán 2023-as eredményei alapján a nyolcadik helyet elfoglaló Kanizsa Box Klubhoz került a díj, köszönhetően a korosztályos országos bajnoki dobogós helyezéseknek, a bajnoki elsőségeknek, no meg Szira Zsófia személyében a klub ifjúsági Európa-bajnokának.

Az év utánpótlás sportolója a fiúknál ismételten a Kanizsa Box Klub versenyzője, Kovács Bence lett, míg a leányoknál a Szan-Dia Fitness Sport Club kötélugróját, Csermák Annát érte a megtiszteltetés, aki a sportág világbajnokságán, az USA-beli Colorado Springsben párosban szerzett világbajnoki címet – mindezt világcsúccsal megspékelve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában