Várhatóan rekord számú versenyző indul

2024.05.08. 08:30

Zalalövőn indul vasárnap az idei dunántúli roncsderby bajnokság

Május 12-én, vasárnap kezdődik a DURSZ, azaz a Dunántúli Roncsderby, Amatőr Rally és Újszerű Technikai Sportok Szövetsége által szervezett 2024-es roncsderbi bajnokság. Az első verseny helyszíne Zalalövő lesz.

Gyuricza Ferenc

A zalalövői Salla Ring ideális helyszín a roncsderby versenyekhez

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Salla Ringen várhatóan rekord számú versenyző indul, hiszen – mint az Szabó József, a Zalalövői Autó- és Motorsport Egyesület elnöke lapunknak elmondta – az elmúlt évek zalalövői versenyeinek nagyon jó visszhangja volt a technikai sport kedvelőinek körében, ezért sokan jelezték már nekik, hogy részt kívánnak venni az idei versenyen. A nevezések folyamatosan zajlanak, az indulók száma azonban csak a verseny napján válik véglegessé.

– A DURSZ idei sorozatában hat verseny várható – folytatta Szabó József. – Zala egyetlen helyszínnel szerepel a versenynaptárban, büszkék vagyunk arra, hogy Zalalövő részese lehet ennek a színvonalas programnak. Május 26-án Szombathelyen, június 15-én és augusztus 11-én Marcaliban, augusztus 25-én pedig a Vas vármegyei Szemenyén lesznek futamok, míg a záró versenyt szeptember 22-én egy Győr-Moson-Sopron vármegyei községben, Csapodon rendezik meg.

Szabó József hozzátette: a DURSZ sorozata mellett további roncsderbi bajnokságok is zajlanak az országban, ezek egyike az a Nyugati Kupa, amit néhány éve éppen zalai kezdeményezésre hoztak létre, s amit idén újra meg kívánnak rendezni. A Zalalövői Autó- és Motorsport Egyesület ez utóbbi szervezőitől is kapott felkérést arra, hogy legyen részese az általuk koordinált bajnokságnak, így várhatóan annak is lesz futama a Salla Ringen. A zalalövői egyesület emellett önálló versenyek szervezését is tervezi, nemcsak roncsderbi, hanem off road szakágban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában