A Szeged ellen hazai pályán

2 órája

A Zalakerámia ZTE KK belevág: szombaton új fejezetet nyit

Zalaegerszeg Négy hónap után újabb bajnoki sorozat kezdődik a hazai férfi kosárlabda élvonalában. A Zalakerámia ZTE KK együttese hazai környezetben kezdi meg szombaton az NB I. A-csoport 2024-2025. évi sorozatát, amikor 18 órától a Szeged lesz a vendég.

Kerkai Attila

A ZTE KK egyik új szerzeménye, Billy Garrett (3) a hazai rendezésű Göcsej-kupán. Mögötte Tóth Ádám és Keller Iván, akik maradtak az előző évi csapatból. A helyszín szombaton is az egerszegi sportcsarnok lesz, de már élesben megy minden, a bajnoki pontokért Fotó: Pezzetta Umberto

A legutóbbi szezonban a 4. helyen végzett a Zalakerámia ZTE KK, megismételte egy évvel korábbi helyezését. Amennyiben sorozatban harmadszor is  ugyanezt a helyezést érné el Matthias Zollner együttese, akkor elmondhatnák a kék-fehérek magukról: ismét elérték a célkitűzést. A klubvezetés ugyanis  - ami elhangzott a szurkolói ankéton is - az elsődleges célként a legjobb nyolc közé kerülést jelölte meg. Az más kérdés, hogy egy újabb negyedik helyezéssel ki, mennyire lenne elégedett, de ez már a részleteken múlik. Azon, hogy az addig vezető úton mi történt...

Emlékezzünk csak a legutóbbi pontvadászatra. Amikor Matthias Zollner január végén átvette a csapat irányítását, ha nem is reménytelen, de meglehetősen borús kilátásai voltak, hogy egyáltalán ott tud-e majd lenni az első nyolcban az alapszakasz végére. Aztán "robbantott" a csapat, az utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert és a negyedik helyen végzett az alapszakaszban. Az elődöntőben és a bronzcsatában viszont már nem nyert mérkőzést, de így is negyedik lett, ahhoz képest, hogy mondjuk február közepén ennek a lehetősége igencsak távolinak, szürreálisnak tűnt... 

Tehát, majd a végén is akkor lehet megítélni a ZTE KK szereplését, hogy közben milyen tartalommal tölti meg a szezonját. A nyáron az egerszegieknél is változott a keret (de kinél nem?), a légiós kontingens kicserélődött, és a létszáma is eggyel csökkent, hiszen a most induló szezontól egy hazai játékosnak folyamatosan a pályán kell lennie. Ezzel pedig elbúcsúzunk az úgynevezett "fiatalszabálytól", ami eddig volt érvényben. 

Akik maradtak: Szalay Domonkos, Keller Iván, Tóth Ádám, Csátaljay Péter, Gyimes Áron. 

Ők pedig érkeztek (zárójelben a legutóbbi klubjuk): Sitku Márton (Sopron), Takács Milán (Alba Fehérvár), Takács Martin (Alba Alba fehérvár ), Isaiah Bigelow (Richmond – Egyesült Államok), Csizmadia Attila (DEAC), Billy Garrett (Cantabria – Spanyolország), Tevin Brown (Levallios – Franciaország), Aaron Jones (Ylli – Koszovó), Seth LeDay (Arka Gdynia – Lengyelország, két hónapos szerződés).

Maradt Matthias Zollner vezetőedző is, ami lényeges, hiszen így - mondjuk így - a saját csapatát készíthette fel az új szezonra és már nem egy "átvett" együttest irányít. A szakvezetőnek a felkészülés során néhány problémával is szembe kellett néznie. Például a center Aaron Jones kézsérülése nem jött jól, aki jelenleg  gyógyul, de a helyére kéthónapos szerződéssel  leigazolták az egerszegiek a szintén amerikai Seth Le Day-t. Matthias Zollner a rajt előtt erről is beszélt, hogy nem volt zavartalan a munka, ráadásul más egyéb sérülések, valamint - főként az utolsó két hétben - betegségek  miatt is estek ki játékosok a munkából.   A szakvezető leginkább azt várja csapatától, hogy folyamatos fejlődésben legyen, és a play off-ba kerülést reális célkitűzésnek tartja. A szeged elleni szombati nyitányon jó játékot vár és persze győzelmet, de a nyitány mindig tartogat rizikófaktort is, amire a Zalakerámia ZTE KK-nak is  figyelnie kell. 

Hazai pályán a ZTE KK számít esélyesebbnek, minden más szombaton 18 órától kiderül. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában