Hétvége

2016.01.06. 14:40

Miként lett a quilling technika a hobbija? Staféta Pintér Ferencnével

Dömötörné Nagy Anita a stafétát a nagykanizsai Pintér Ferencnének adta tovább, azt tudakolva, miként lett a quilling technika a hobbija?

Magyar Hajnalka

– Korábban hosszú évekig foglalkoztam dekupázzsal, ám néhány éve a külföldön dolgozó lányom meglepett egy quilling-készlettel – vázolja az előzményeket Zsuzsa, aki olyannyira elmélyült a papírcsíkokkal dolgozó quilling rejtelmeiben, hogy 2014. őszén könyve is megjelent a technikáról, a Praktika Magazin pedig többször is bemutatta munkáit.

– A quillingbe egy pillanat alatt beleszerettem, a fogásokat, a speciális eszközök használatát az internetről tanultam meg. Tartottam már bemutatókat, s e napokban is látható második kiállításom, aminek a Rozgonyi óvoda ad  helyet. Harminckilenc  éven át az izzóban dolgoztam, de annyira fontos lett az életemben a quilling, hogy szeptembertől már csak evvel foglalkozom. Rendkívül sok lehetőséget kínál a vékony papírcsíkok világa, születhet belőle komplett kép, koszorú, figura, nekem a karácsonyfadíszek a kedvenceim. Az alapanyagot iratmegsemmisítővel vágom fel, de az igazán finom, 1 milliméteres csíkokat papírvágóval készítem.

A stafétát Gálné Kiss Viktóriának adta tovább, kérdése:  milyen út vezetett a Héthatár kecskefarm létrejöttéhez?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!